in

BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE OŠTRO KRITIKUJE ĐILASOVCA! Tadić: Ponoš opasan po državu!

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić poručuje da je Đilasov kandidat za predsednika Zdravko Ponoš opasan za državu i narod!?!

Tadić je rekao da Ponoš definitivno ne može biti predsednički kandidat čitave opozicije, baš kao što ni Vladeta Janković ne može biti zajednički kandidat za gradonačelnika Beograda.

Uveo bi nas u NATO

Da je kojim strašnim čudom on predsednik Srbije, odmah bi ukinuo odluku o vojnoj neutralnosti i vrlo brzo nas uveo u NATO pakt
Aleksandar Vulin, ministar policije

Nametanje kandidata

Tadić otvoreno kaže da ima veliki problem sa kandidovanjem Ponoša i Jankovića i da nema nikakve šanse da ih SDS podrži.

To su evidentno desničarski kandidati, desničarske političke ideologije. Taj blok (đilasovci) praktično je nametnuo jedno ideološko kandidovanje, jednu vrednosnu liniju… Postoji opasnost od ovakvog nametanja predsedničkog kandidata, u čemu učestvuju pojedini analitičari i takozvani slobodni nezavisni mediji, i to vrlo otvoreno – rekao je Tadić, posebno ističući da mu smeta to što je Janković svojevremeno, dok je bio u DSS, hteo da pravi koaliciju sa Šešeljem i SRS.

– Vladeta Janković je bio potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS), koja je bila izričito protiv EU integracija. On je hteo da uđe u koaliciju sa Šešeljom i to je za mene nedopustivo… Ljudi, naravno, mogu da menjaju svoje mišljenje, ali je bitno kako ga menjaju – podvukao je Tadić.
Lider SDS je naveo i da se on lično zalagao da Zdravko Ponoš pohađa razne akademije kako bi što brže napredovao u vojsci.

Moj ugao

NEBOJŠA KRSTIĆ, MARKETINŠKI STRUČNJAK

Ponoš je izabran zato što je on poruka Amerikancima. A poruka glasi: ‘Ja, Dragan Đilas, vaš sam. Na mene igrajte, na mene računajte. Pustite Aleksandra Vučića, on tu mnogo šuruje sa Rusima, Kinezima… Igrajte na mene. ‘

Slali smo ga na školovanja po inostranstvu, preskočio je mnoge lestvice u vojnoj karijeri… To je bio veliki problem sa kojim sam se ja suočavao. Trpeo sam kritiku i to, moram sad da priznam, opravdanu. Na kraju, Ponoš je napravio ogroman gaf, izlazio je u javnost sa nekontrolisanim izjavama. Doveo je u pitanje uverenje građana Srbije, nije se znalo da li smo mi bezbedna ili nismo bezbedna zemlja. Načelnici Generaštaba u uređenim zemljama nikada ne daju takve izjave koje imaju duboku političku i bezbednosnu konotaciju i to jeste razlog zbog kog sam ga na kraju i smenio. Nakon toga sam ga stavio na novi politički test. Predložio sam da on bude pregovarač u tehničkom dijalogu o Kosovu. Ponoš je moj zahtev odbio! – rekao je Tadić.

Komentarišući sve ove navode, analitičar Dejan S. Miletić kaže da nema snažnijeg i jačeg svedoka o generalu Ponošu od Borisa Tadića.

Čekajte, bre!

NATAŠA JOVANOVIĆ, SNS

Dragan Todorović i ja smo 2008. zatražili od Ponoša da momentalno podnese ostavku zbog podrivanja odbrambene moći Srbije i uništavanja vojske. Takav NATO general je sad Đilasov kandidat za predsednika Srbije!?

Nemamo mi kao javnost više nikakvih velikih dilema oko Ponoša kao kandidata ako Tadić o njemu iznosi određene činjenice i saznanja. To jeste potvrda da tu svašta nije kako treba. Nažalost, sve ovo što je izneto govori mnogo i o Tadiću i o Ponošu, i o tome kako se u državi radilo dok su oni bili na vlasti. To je jednaka sramota za obojicu, ali i za državu u to vreme – podvlači Miletić.

Ništa narod ne pita

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglašava da bi Ponoš, ako bi nekim slučajem postao predsednik Srbije, našu državu uveo u NATO!

Ponoš je prirodan kandidat NATO partija. Da je kojim strašnim čudom on predsednik Srbije, odmah bi ukinuo odluku o vojnoj neutralnosti i vrlo brzo nas uveo u NATO pakt. Baš kao što, dok je bio vlast, nije pitao vojsku šta misli o uništavanju oružja, o ukidanju 63. padobranske i 72. specijalne brigade, o izručenju naših oficira Hagu, Ponoš ne bi pitao ni građane Srbije šta misle o NATO paktu – zaključuje Vulin.

Poseduje luksuzni stan na Vračaru, a do njega došao fiktivnim ugovorom

Zdravko Ponoš poseduje milionski vredan luksuzni stan sa čak četiri garaže na Vračaru, a do njega je došao fiktivnim ugovorom!

Ponošev stan nalazi se u Ulici Černiševskog, a kupljen je navodno pre šest godina za 215.415 evra, otkrio je ‘Objektiv’. Ono što je sumnjivo jeste cena: na toj ekskluzivnoj lokaciji, u novoj zgradi kvadratni metar general je platio samo 1.550 evra, a u tom delu Beograda cena kvadrata je veća od 3.000 evra.