in

Beko danas svedoči o pokušaju njegovog ubistva!

Očekuje se da će biznismen sutra na javnoj sednici ponovo dati iskaz u vezi sa pokušajem njegovog ubistva.

Prvi pretres održan je u decembru prošle godine kada Beko nije bio u mogućnosti da dođe, pa je petočlano veće Apelacionog suda odlučilo da pretres nastavi pošto Beko bude u mogućnosti da mu prisustvuje.

Očekuje se da će biznismen danas na javnoj sednici ponovo dati iskaz u vezi sa pokušajem njegovog ubistva.

Beko je na poslednjem suđenju, pred izricanje druge prvostpene presude početkom aprila 2021. godine, rekao da je s protekom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega, a da u svom najbližem okruženju kaže “da, on je taj”.

Tanjug

Zdravković, koji je u sudnici tom prilikom nosio zaštitnu masku, kao i svi prisutni, ponovio je da nema veze sa tim događajem i da biznismena može slobodno da pogleda u oči.

Apelacioni sud je odlučio da sam izvede ključne dokaze na pretresu nakon što je razmatrao žalbe tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu.

Ovaj sud treba da donese pravosnažnu presudu, jer je prvu prvostepenu već jednom ukidao.

Zdravković je prvostepenom presudom na koju su izjavili žalbe i odbrana i tužilaštvo, osuđen za krivično delo “teško ubistvo u pokušaju”, jer je zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i jer je umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Pokušaj ubistva

Na Beka je pucano u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku i on je tada teško ranjen.

Prema optužnici, NN lice je mobilnim telefonima “specijala” javljalo Zdravkoviću put i kretanje Bekovog vozila.

Kada su stigli ispred kuće na Senjaku, optuženi je prišao vozilu u kome su se nalazili Beko i njegov vozač i iz neposredne blizine, iz revolvera “magnum 357” najpre pucao u prednji deo zadnjeg stakla vozila, iza suvozača, a zatim ispalio projektil u zadnji donji kvadrant stakla suvozačevih vrata.

Potom je iz pištolja marke “Sig Sauer” model R210 ili „Zbrojevka 75″ ispalio treći projektil u pravcu sedišta vozača, a projektil je udario u plastiku kasete između vozačevog i suvozačevog sedišta sa desne strane.

Beta

Beko je međutim uspeo da se okrene leđima prema vozaču, a zatim je sa obe noge udario u suvozačeva vrata i iskočio iz vozila.

Optuženi je, prema optužnici, u kratkom vremenskom razmaku pištoljem marke „Sig Sauer” model R210 ili “Zbrojevka 75” sa dva ispaljena projektila pogodio Beka dok je stajao pored vozila, nanevši mu jednu prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na prednjoj desnoj strani trbuha.

Drugim projektilom mu je naneo prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na donjem unutrašnjem delu desnog preponskog predela, nakon čega je biznismen pao na tlo, a zatim ga pogodio i trećim projektilom nanevši mu prostrelinu mekog potkožnog tkiva u gornjem delu desnog lopatičnog predela.