in

BAКIRE, DŽEPAROŠU, JESI LI OVO SAM SMISLIO ILI TI JE NEКO POMOGAO?! Srbija treba sve da prizna, da plati svima ratne odštete i imaćemo mir!?!

Na javnoj tribini SDA lider ove stranke Bakir Izetbegović rekao je:

– Da Rusija i Srbija hoće mir, imali bi ga sutradan. Rusija razara Ukrajinu. Srbija je razarala na Balkanu. Nema gde nije napravila problem u proteklih 30 godina. Znamo šta je bilo u Bosni i Hercegovini i umesto da spuste loptu, umesto da plate odštetu i umesto da se ponašaju na civilizovan način, oni su ponovo izvor problema. Da hoće mir i sebi i nama, imali bi ga već danas – rekao je Izetbegović.

Ono što je činjenica i u potpunosti suprotnost jeste da se nijedan predsednik u regionu od Vučića nije više zalagao za mir i stabilnost, kako u svojoj zemlji, tako i van nje.

Iz ove izjave svima je sada jasno da je predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić bio potpuno u pravu kada je ranije isticao da priče o pijetetu prema žrtvama i tzv. genocidu zapravo nisu suština, da Bakira ne zanimaju žrtve već novac. Bakir bi preko te priče koja ga uopšte ne zanima bi da popunjava rupe u budžetu tražeci ratnu odštetu od Srbije.


I HRVATI SU UKAPIRALI, DA LI I PREKASNO! TO JE PRIPREMA ZA RAT, Plenkovića uplašila Bakirova izjava! Majstori, Srbi vam to govore 25 godina!


IZETBEGOVIĆ BI DA NASTAVI OČEVIM STOPAMA I GURNE BOSNU U RAT! Bakirova huškačka retorika izazvala ogorčenost u Republici Srpskoj!

IZETBEGOVIĆ BI DA NASTAVI OČEVIM STOPAMA I GURNE BOSNU U RAT! Bakirova huškačka retorika izazvala ogorčenost u Republici Srpskoj!

Lider SDA kao po svom dobrom starom običaju poseže za ostrašćenim napadima na Vučića, pokazujući time sve više svoju mržnju prema svemu što ima veze sa Srbijom i srpskim rodom, a ovog puta je to uradio na najsramniji mogući način. Sada bi pred izbore opet da skida glave Srbima!

Izetbegović koji danas “prebrojava” vojsku za sukob, za vreme rata u BiH krio se u trezoru banke, zajedno sa svojim ocem Alijom. Umesto da je učio na tuđim greškama, da je shvatio kako ne treba da se postupa sa Srbijom, gledajući Kurtija i ustaše, i on se zaleteo da olupa zube.

AP/Photo

Bakir Izetbegović

Podsetimo, pre samo nekoliko dana Izetbegović je zapretio ratom rekavši da su se muslimani u BiH “prebrojali i da znaju koliko imaju lovaca, mladih ljudi, dronova i instruktora”. 

Na ovu Izetbegovićevu izjavu reagovao je predsednik Aleksandar Vučić koji je izjavio da se komplikuju stvari u BiH i da zabrinjava izjava Bakira Izetbegovića, koji je na stranačkom skupu SDA govorio o “prebrojavanju” oružanih snaga i nabavci dronova.

– Brinu i ove izjave Bakira Izetbegovića. Komplikuju se stvari u BiH i ne želim ništa da govorim, samo želim da sacuvamo mir i moramo brzo da razgovaramo kada prođu izbori u BiH. I u najtežem okruženju da razgovaramo sa Bošnajcima i da dugoročno rešavamo naše probleme sa Bošanjcima – naveo je Vučić.

Sukob u Bosni najavio i Ante Gotovina

Nedugo zatim, novi sukob u Bosni najavio je, preko posrednika, i zloglasni hrvatski general Ante Gotovina.

Advokat Luka Mišetić, savetnik i najbliži saradnik Gotovine, najavio je da će Hrvatska odmah posle izbora u BiH, koji bi trebalo da se održe u oktobru, jednostrano raskinuti Dejtonski mirovni sporazum pošto Hrvati nipošto neće da postanu nacionalna manjina u Bosni!?! Stručnjaci upozoravaju da su ovakve izjave veoma opasne, jer svaka nasilna promena međunarodnih ugovora može da izazove krvavi rat!

Ambasada SAD: Šokirani smo i zgroženi izjavom Izetbegovića

Američka ambasada u BiH oštro je osudila izjave lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovica koji je indirektno pretio ratom kada je izjavio da su se Bošnjaci “prebrojali” i svesni su svoje vojne snage.

U objavi na Tviteru Ambasade SAD stoji da su “šokirani i zgroženi” zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića.

– U 2022. godini građani BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podele i podstiču etničke napetosti. Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na opštem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mesto u evroatlantskoj zajednici naroda. Istinska posvećenost saradnji i kompromisu a ne implicitnoj pretnji pribegavanjem nasilju, potrebni su za rešavanje problema ove zemlje koji se pogoršavaju – navodi se u izjavi, prenela je Hina.

Pratite nas na društvenim mrežama