in

AMERIKA PO PRVI PUT STALA NA STRANU BEOGRADA, A NE PRIŠTINE! Za Srbiju je to veliki uspeh – SAD konačno vidi da naša zemlja ima JAKOG LIDERA KOJI NE DA NA SVOJU ZEMLJU I NAROD!

AMERIKA PO PRVI PUT STALA NA STRANU BEOGRADA, A NE PRIŠTINE! Za Srbiju je to veliki uspeh – SAD konačno vidi da naša zemlja ima JAKOG LIDERA KOJI NE DA NA SVOJU ZEMLJU I NAROD!

Pravo iznenađenje bilo je upravo to da je Kurti ovu odluku doneo po nalogu Sjedinjenih Američkih država, tj. nakon zahteva američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera

Ovo je, pa može se reći, presedan u odnosu SAD prema Beogradu i Prištini otkako su počeli pregovori – po prvi put je Amerika otvoreno stala na stranu Srbije! 

Za našu zemlju to je veoma značajna stvar, a razlog tom potezu SAD može biti samo jedan – po prvi put Amerika vidi jaku i stabilnu Srbiju, koja ne dozvoljava da je iko gazi i nipodaštava, po prvi put vidi da Beograd ima jakog lidera koji ne da na svoju zemlju i ne dozvoljava da iko ponižava Srbe, da im uskraćuje njihova prava i oduzima imovnu, koji ne dozvoljava da se zabranjuju srpski nacionalni simboli, da Srbija ima lidera koji drži svoju reč, poštuje dogovore i hrabro govori istinu u lice, kako svom narodu tako i svetskim silama! 

Grenel: Kurti je fašistički premijer, Beograd da ne naseda

I bivši specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel, povodom nedeljnih dešavanja na Kosovu i Metohiji ocenio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti živi u prošlosti i da je “fašistički premijer”, a savetuje srpske lidere da ne smeju da nasednu.


Opozicionar sa Severa KiM potvrdio: Američki ambasador rekao je Kurtiju: “Vučić je ozbiljan, KFOR nema kapacitet da vas zaštiti, pa ti vidi šta ćeš”!


POBEDA VUČIĆEVE DIPLOMATIJE? Vlada tzv. Kosova popustila, odlaže se odluka do 1. septembra!

POBEDA VUČIĆEVE DIPLOMATIJE? Vlada tzv. Kosova popustila, odlaže se odluka do 1. septembra!

“Još jednom, radikalni levičar i iskusni fašistički premijer Kosova Aljbin Kurti jednostrano povlači potez kojim zabranjuje srpske tablice i lične karte na Kosovu. To je glupo, bezobzirno i nepotrebno. Zašto mu (savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost) DŽejk Saliven i (državni sekretar SAD) Entoni Blinken ne kažu da prekine sa fašističkim metodama”, naveo je Grenel na Tviteru.

On je naglasio da “ono što se dešava Balkanu nije Rusija”.

“Ko god to kaže, želi da manipuliše. Ovde se radi o Kurtiju, koji želi još jednom da se obračuna sa Srbijom. On živi u prošlosti. Narod Kosova želi mir i poslove, Aljbine. Prekini da započinješ kavgu”, istakao je on.

Kosovo onlajn

Grenel je naglasio da srpski lideri ne smeju da nasednu.

“Umesto toga, oni moraju da se skoncentrišu na ekonomski razvitak, a ne da zagrizu mamac”, savetovao je Grenel.

On je podsetio da je bivši predsednik Donald Tramp ugovorio četiri sporazuma o ekonomskoj normalizaciji između Prištine i Beograda.

“Pomagali smo da se ekonomija podigne i krene napred. Čak smo i dogovorili jednogodišnju pauzu u kampanjama priznavanja i povlačenjima priznavanja. Bajden je ignorisao Balkan”, poručio je Grenel.

Bivši izaslanik SAD kaže da je ovo još jedna Blinkenova katastrofa i da i Albanci znaju da je Kurti problem.

“Razgovarao sam sa prijateljem sa Kosova. Njegove reči su bile: ”Nikada nije bilo ovako u prethodnih 15 godina”. Imam mnogo prijatelja sa Kosova koji su veoma ljuti na Kurtija. Bilo je mnogo više napretka na Kosovu sa Hašimom Tačijem. Ti ljudi tamo zaslužuju lidera koji želi da stvori nove poslove, a ne sukobe. Kosovo zaslužuje bolje”, napisao je Grenel.

I Evropljani stali na stranu Srbije

Šef diplomatije EU, Žosep Borelj, pozdravio je odluku vlasti u Prištini da odloži primenu mera tzv” reciprociteta” i pozvao Beograd i Prištinu da sva otvorena pitanja rešavaju kroz dijalog kome posreduje EU.

“Očekujem i da se sve barikade hitno uklone. Sva otvorena pitanja treba rešavati kroz dijalog kome posreduje EU i treba se fokusirati na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova”, poručio je Borelj na Tviteru, dok je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak pozdravio odluku Prištine o odlaganju primene najavljenih mera “reciprociteta”.

“Pozdravljamo odluku Kosova da prihvati predlog Žozepa Borela, za odlaganje za mesec dana. EU očekuje da se sve blokade na putevima odmah uklone. Borel je pozvao Kosovo i Srbiju da se uključe u dijalog o napretku. Zahvalan sam i Ambasadi SAD u Prištini za snažnu podršku”, napisao je Lajčak na Tviteru.

 

BONUS VIDEO

Pratite nas na društvenim mrežama