in

“O NAMA NE BIH”: Božidar Maljković dobio pitanje da prokomentariše Pešićeve “orlove”

POVODOM obeležavanja 15 godina od prijema Crnogorskog olimpijskog komiteta u olimpijsku porodicu proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković bio je jedan od gostiju na ovoj svečanosti.

Foto: OKS

Sadašnji predednik Olimpijskog komiteta Srbije u razgovoru za “Vijesti TV” dobio je pitanje da prokomentariše učešće Pešićevih “orlova” na nedavno zavšenom Evrobasketu.

– Mogu da govorim o briljantnoj Španiji, fantastičnoj taktičkoj pripremi mog prijatelja Skariola, o Nemcima koji su imali sjajnu timsku koheziju. O nama ne bih. Izašao sam iz košarke, ne bavim se košarkom, imam 40 sportova, a rekao sam da košarci neću pridavati posebnu pažnju, oni su jaki sami po sebi. Ja sada mislim o maloj Andrijani Vilagoš, o Angelini Topić… našim šampionkama u atletici… i o drugim sportistima.

Ipak, otvori se priča, posredno i o Srbiji, kroz priču o Španiji i Skariolu:

– On ima sreću da uz sebe ima pametnog momka i bivšeg igrača, što se obično ne poklapa – Horhea Garbahosu (predsednik KS Španije). Oni idu ispred vremena, što u košarci i treba da se radi. Pored Marbelje su napravili trening centar, predlažem KS da ode i vidi kako to izgleda, sve je savršeno. Mene, sa stanovišta srpske košarke, brine to što su Španci igrali sva finala ovog leta u muškoj i ženskoj konkurenciji, a mi smo osvojili samo jednu bronzu. Dok je bio Žarko Varajić u jednom letu smo uzeli četiri zlatne medalje. E, to mene brine – zaključio je Božidar Maljković.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić – od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije