in

Neki klubovi ne daju igračima da igraju za Srbiju

Neki klubovi ne daju igračima da igraju za Srbiju

PREDRAG Danilović danas je govorio na pres-konferenciji zajedno sa Svetislavom Pešićem.

FOTO: FIBA.Basketball

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović odgovorio je na pitanje šta bi za njega bio neuspeh.

– Ja nemam drugačije razmišljanje od selektora, bilo bi pogubno da različito gledamo na uspeh na Evropskom prvenstvu. Bitno je da se pripremimo, sve ovo što je selektor govorio, tako i ja razmišljam, predviđati kojom medaljom bih ja bio zadovoljan i svi mi,  bilo bi amaterski sa moje strane da analiziram, sve ekipe su dobre, igraju košarku, idemo korak po korak – rekao je Danilović.

Potom je upitan koliko je zadovoljan mladim reprezentativnim selekcijama.

– Dosta su napredovali i niko ne može da kaže da nisu. Bolje bi bilo da su neki klubovi dozvolili svojim igračima da igraju za reprezentaciju. Ja to govorim odavno, da u nekim periodima medalja je plod dobrih rezultata, a nekada izostanu. Imamo odlične klince. Zadovoljan sam, imamo i dobre trenere koji rade sa njima, opet ponavljam, džaba ako oni igraju i napreduju u reprezentaciju, a potom u klubu ne igraju. Imali smo situaciju sa jednom selekcijom da je ispala u “B” diviziju, klubovi drže reprezentaciju, jer više vremena igraju za klubove. To je vrlo bitno – rekao je Danilović.

Na kraju je zahvalio Fudbalskom savezu Srbije koji je košarkaškom ponudio odlične uslove.

– Troškovi su nula, ne plaćamo ništa, a kada bi se plaćalo, 30.000 do 40.000 evra. FSS je naš partner i ne plaćamo ništa, da smo se opredelili za Kopaonik, to bi isto bilo najpovoljnije za savez. Nadam se da ćemo za 100 godina košarke izgraditi i naš centar, jurili smo papirologiju i izjurili, sad nije ništa do nas. Naravno, kada kažem “nula”, mislim u odnosu na to koliko bismo na drugom mestu platili. FSS je ponudio odlične uslove po povoljnim cenama.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije