in

Josip Iličić izabrao novi klub

Reprezentativac Slovenije trenutno je slobodan igrač pošto mu je 1. jula posle pet godina saradnje istekao ugovor sa Atalantom.

Foto AP

Uz Jana Oblaka i Samira Handanovića, možda i najbolji fudbaler Slovenije u poslednjoj deceniji je ofanzivac Josip Iličić (34).

Momak rođen u Prijedoru trenutno je slobodan igrač pošto mu je 1. jula posle pet godina saradnje istekao ugovor sa Atalantom.

Najbolji fudbaler svoje zemlje iz 2019. godine mogao bi da izazove veliki bum zbog svog narednog transfera jer je blizu povratka u domovinu!

Naime, uprava Maribora počela je pregovore sa napadačem, a kako piše list “Ekipa”, dve strane su blizu dogovora, što bi bio bombastičan potpis.

Josip bi se tako vratio među “ljubičaste” gde je odigrao 11 utakmica i postigao četiri gola, ali je brzo po dolasku iz Interbloka u leto 2010. godine i otišao u Italiju.

Naime, tada je u tandemu sa Arminom Bačinovićem uništio Palermo u evropskim kvalifikacijama i klub sa Sicilije je odmah doveo obojicu.

Armin se “izgubio”, a junak naše priče je preko apeninskog ostrva došao do Fiorentine i Atalante, gde je u sezoni 2019/20. igrao četvrtfinale Lige šampiona.

Iličić je u dresu nacionalnog tima upisao 79 nastupa i 16 pogodaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije