in

Fajnl-for u košarci ponovo u Beogradu?

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom gostovanja u “Novom vikend jutru” na televiziji Pink otkrio da Srbija ponovo želi da organizuje fajnl-for u košarci u Beogradu.

FOTO: L. Ristić

– Beograd se kandidovao za organizaciju fajnal-fora 2026. Taman da tada imamo dva predstavnika na završnom turniru, najmanje jednog. Samo postavljamo visoke ciljeve i moramo da se borimo na svakom mestu. Da ne pričam o izgradnji kompletne sportske infrastrukture – rekao je Vučić.

Predsednik je potom otkrio i da će imati posebnu sednicu gde će se baviti Olimpijskim igrama u Parizu ove godine i Los Anđelesu 2028.

– Daćemo dodatni novac, dodatni posticaj. Zlatna medalja će vredeti 200.000 evra i ući ćemo u prvoh 15 zemalja u svetu po nagradama koje dajemo. Da omogućimo našim sportistima dodatne pare za pripreme. Sve šta može da se učini da osvojimo što više medalja – zaključio je Vučić.

Podsetimo, Beograd je fajnal-for organizovao u dva navrata – 2018. i 2022. Ove godine biće održan u Berlinu, a 2025.u Barseloni.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije