in

“DA MI ŽIVOT ZAVISI OD JEDNE UTAKMICE IZABRAO BIH JOKIĆA DA IGRA” Niko nije bolji od Jokića ove sezone, on je spoj Novickog i Sabonisa

UGLEDNI američki podkast Ringer, koji se između ostalog bavi i zbivanjima u NBA ligi, nije štedeo reči hvale za srpskog košarkaša Nikolu Jokića, koga je stavio na prvo mesto najboljih igrača Lige.

FOTO: AP

Iza Jokića su ostali Lebron DŽejms, DŽoel Embid, Stef Kari, Kevin Durent i Janis Adetokumbo, a igrači sa kojima su Amerikanci uporedili Jokića su sve same legende. 

“Ovaj 26-godišnjak je iskoristio ohrabrujuću formu Nagetsa  “mehuru” kao odskočnu dasku,pošto je sada u najboljoj formi karijere i ima jednu od ofanzivno najimpresivnijih sezona u istoriji NBA lige. To nije hiperbola, Jokić je spojio efikasnost, organizaciju igre i čistu opterećenost u napadu na nivou na kome su bili samo Medžik DŽonson, Lebron DŽejms i DŽejms Harden”, započinje analiza na “Ringeru”. 

NJegova igra je potpuno drugačija u odnosu na sve ostale centre, a ono što analitičari “Ringera” vide je mešavina dve velike evropske legende NBA lige. 

“Ove godine je Jokić ostvario san košarkaških futurista – mit o novom Dirku Novickom i novom Arvidasu Sabonisu se manifestovao u jednom neprevaziđenom igraču. Da li može da provede Nagetse kroz plejof na Zapadu prepunom visokih krila koja organizuju igru ostaje da se vidi. Ali ako bi mi život zavisio od jedne utakmice, kunem se da bi on bio taj koga bi izabrao da igra. Jer niko, ali ponavljam niko, nije igrao bolju košarku od Nikole Jokića ove sezone”, navodi se u tekstu.

Kraj sezone se bliži i izgleda da svima polako postaje jasno da je Nikola novi MVP NBA lige. Još malo pa ćemo videti da li će Srbija prvi put dobiti najboljeg košarkaša na planeti. 

(MONDO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije