in

Zbog ispada dobio doživotnu zabranu pristupa stadionu

Zbog ispada dobio doživotnu zabranu pristupa stadionu

Visoki prekršajni sud u Zagrebu potvrdio je rešenje opštinskog suda u Sesvetama na osnovu kog je navijaču Dinama, učesniku tuče s navijačima AEK-a u Atini u avgustu 2023, izrečena jednogodišnja zabrana prisustvovanja svim utakmicama “Dinama” i fudbalske reprezentacije u Hrvatskoj i inostrantvu.

FOTO: Tanjug/AP

Viši sud je potvrdio raniju odluku nakon žalbe navijača D.V., a reč je o prvoj pravosnažnoj zabrani za pripadnike navijačke grupe “Bed blu bojs”, nakon što je Grčka u decembru prošle godine iz istražnog zatvora pustila “Dinamove” navijače osumnjičene za nerede u Atini.

Visoki prekršajni sud (VPS) je precizirao da se D.V. u žalbi pozivao na pretpostavku nevinosti, ali su sudovi u konkretnom predmetu poverovali Izvodu iz zbirke podataka o osobama i događajima vezanim uz sportska takmičenja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), prema kojima je on svrstan u kategoriju nasilništva kao “rizičan”, prenosi Hina.

VPS dodaje da se u MUP-ovim podacima navodi kako je D.V. sklon fizičkom nasilju i da je od 2018. do 2021. dvaput evidentiran zbog kršenja odredbi Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima.

Uz to, VPS je saopštio da je prvostepeni sud pravilno ocenio i podatak da je D.V. u organizovanoj grupi s još oko stotinak pripadnika “Bed blu bojsa”, 7. avgusta 2023. učestvovao u tuči s navijačima atinskog AEK-a.

Navijači “Dinama” uhapšeni su u avgustu na gostovanju u Atini, nakon nereda u kojima je ubijen jedan domaći navijač.

Od tada, pa do sredine decembra prošle godine, oni su se nalazili u grčkim istražnim zatvorima zbog 11 prekršajnih i krivičnih dela, uključujući uništavanje imovine i masovnu tuču sa navijačima AEK-a.

Njihov povratak u Hrvatsku nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu, gde je napadnut jedan snimatelj, a ispred aerodroma zapaljene su baklje zbog čega je policija privela četiri osobe.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije