in

Sutra u 18 časova u Parizu žreb za Ligu nacija

Sutra u 18 časova u Parizu žreb za Ligu nacija

U PARIZU se sutras održava redovan kongres Evropske fudbalske unije, a posle prepodnevnih aktivnosti, za 18 časova je predviđen žreb za Ligu nacija. Ova novotarija iz sistema UEFA je krenula 2018. godine, Srbija je iz najnižeg stepenika krenula ka eliti i stigla je u “A” diviziju, zahvaljujući najviše rezultataima u prethodnim Ligama nacija, ali i kvalifikacijama na Mundijale u Rusiju 2028. godine i Katar 2022.

Foto: M.Vukadinović

Naša fudbalska reprezentacija je pre sutrašnjeg žreba smeštena u 4. šešir zajedno sa selekcijama Izraela, Bosne i Hercegovine i Škotske i to znači da ova tri tima ne mogu da joj budu rivali u sledećoj Ligi nacija. Ali zato tri rivala u grupi mogu da joj budu bilo koja od 12 reprezentacija iz prva tri šešira.

Teoretski, “orlovi” mogu u grupu sa Hrvatskom, Portugalijom i Nemačkom, pa je verovatno da bi navijači mogli da uživaju u sjajnim mečevima.

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije na Kongresu UEFA u Parizu, ali i na žrebu za Ligu nacija predvodi predsednik Dragan Džajić. Uz njega su potpredsednik Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović, kao i selektor Dragan Stojković. U Parizu su i direktor A tima Stevan Stojanović, direktor medijske službe Nebojša Petrović i portparol naše A selekcije Milan Vuković.

U novoj sezoni Lige nacija svih šest kola biće odigrano u septembru, oktobru i novembru 2024. godine (po dva meča u svakom mesecu). Kalendarom FIFA je predviđeno da se 2025. godine igraju kvalifikacije za svetsko prvenstvo 2026. godine koje se održava u SAD, Meksiku i Kanadi. Plasmanom u “A” diviziju selekcija Srbije je u najgorem slučaju obezbedila učešće u baražu za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Prvi šešir: Španija, Hrvatska, Italija, Holandija;

Drugi šešir: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska;

Treći šešir: Švajcarska, Nemačka, Poljska, Francuska;

Četvrti šešir: SRBIJA, Izrael, Bosna i Hercegovina, Škotska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije