in

Srpski trener je na pragu novog angažmana

VELJKO Paunović, trener koji je nacionalnu selekciju Srbije do 20 godina predvodio do svetskog trona glavni je kandidat da sedne na klupu tima iz engleskog Čempionšipa i ponovo se vrati u ovoj rang nakon što je već imao mandat u ekipi Ridinga.

FOTO: Twitter/@ReadingFC

Srpski strateg je viđen na Ostrvu kao glavni kandidat da sedne na klupu Kardifa, ekipe iz Velsa koja nastupa u drugom po snazi takmičenju engleskog fudbala. 

Stiv Morison, nekadašnji čudotvorac u Milvolu nije uspeo da ostavi dobar utisak u Velsu, pa mu je uprava kluba nedavno uručila otkaz nakon samo 11 osvojenih bodova u prvih 10 kola šampionata.

Na upražnjeno mesto bi uskoro mogao da bude imenovan sin legende Partizana Blagoja Paunovića, koji je od februara ove godine bez angažmana nakon katastrofalne sezone u Ridingu.

Bila bi ovo idealna prilika da povrati reputaciju vrhunskog stratega koju zaslužuje i pokaže kritičarima na Ostrvu koje je i te kako imao o kakvom se trenerskom kvalitetu radi.

Paunović Foto readingfc.co.uk

Zadatak neće biti ni malo lak, došao bi na kormilo kluba u trenutku kada je moral tima pao i kada nema transfer rok na raspolaganju da kroji ekipu po svojoj meri.

Takođe Kardif je već dugo godina po kvalitetu tima u donjem domu Čempionšipa, bez ozbiljnih indicija da će moći da napadne Premijer ligu, pa će srpskom strategu biti potreban “mađioničarski štapić” da preokrene stvari u Velsu.

Kao igrač Paunović je reprezentativni dres oblačio dva puta. Debitovao je protiv Meksika 2002. godine, a u svom drugom meču za reprezentaciju je 2004. godine (protiv Severne Irske) bio i strelac jedinog pogotka za selekciju SCG

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder – pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije