in

On je nabavio bacač i posle incidenta ga sakrio u kući (VIDEO)

NAKON što je pre pet dana priveden 26-godišnjak koji je šokirao Hrvatsku, a preko društvenih mreža i ceo svet, ispucavanjem projektila na utakmici Plitvica i Sokolca iz Brinja, policija je sada privela i njegovog vršnjaka koji mu je pomogao u ovom ispadu.

FOTO: Printskrin/Hooligans TV

Policajci iz Stanice granične policije Korenica završili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Plitvičkih Jezera zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena dela, stoji na stranicama MUP Hrvatske.

Muškarac se sumnjiči za nedozvoljeno posedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih naprava, kao sprečavanje dokazivanja kaznenog dela.

Podsetimo, incident se desio kada je u okviru Županijske lige Hrvatske (peti razred takmičenja) jedan navijač ispalio granatu sličnu “topovskom udaru” iz prerađenog ručnog raketnog bacača.

Priveden je pod sumnjom da je nabavio i držao kod sebe vojno oružje, ručni raketni bacač poznatiji kao zolja, te da ga je, nakon što je na utakmici u Mukinjama njegov prijatelj ispalio eksplozivno sredstvo iz njega, sakrio u svojoj porodičnoj kući i tako otežao dokazivanje u kaznenom postupku.

– Tokom kriminalističkog istraživanja sprovedena je pretraga njegove porodične kuće kojom prilikom je pronađeno hladno oružje tzv. bokser, zbog čijeg nezakonitog posedovanja će mu biti uručen prekršajni nalog – saopšteno je iz policije.

Takođe je utvrđeno da je on aktivno učestvovao u navijačkim neredima na fudbalskoj utakmici koja je predmet istrage, te će protiv njega biti podnet optužni predlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim priredbama.

Bonus video – Vlahović novi rekorder

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije