in

“Jedite više i manje trenirajte” bila je poruka za kraj

BIVŠI fudbalski reprezentativac Severne Makedonije Goran Pandev saopštio je da je završio igračku karijeru, prenosi “Gazeta delo Sport”.

FOTO: Tanjug

– Posle punih 20 godina, vreme je da završim. Moj najstariji sin ima skoro 13 godina, ranije sam ga viđao samo u pauzama između sezona. Sada želim više pažnje da posvetim svojoj porodici, ali to ne znači da ću se udaljiti od fudbala, jer ne umem da radim ništa drugo – rekao je Pandev.

Pandev (39) je drugi deo prošle sezone proveo u Parmi, a tokom leta nije uspeo da pronađe angažman u nekom drugom klubu.

FOTO: AP/Tanjug

– Celo leto nisam razmišljao o fudbalu i bilo je opuštajuće. Jedite više i manje trenirajte. Uz to imam još koji kilogram viška, a sa 39 godina sve je teže. Volim da radim sa mladima i pomažem im, razgovaram sa njima i gledam njihove utakmice. Zato sebe u budućnosti više vidim kao direktora ili sportskog agenta – zaključio je Pandev.

Ovaj legendarni fudbaler naših komšija je karijeru počeo u Belasici, a potom je igrao za Inter, Speciju, Ankonu, Lacio, Napoli, Galatasaraj, Đenovu i Parmu. Za reprezentaciju Severne Makedonije odigrao je 122 meča i postigao je 38 golova.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder – pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije