in

Filip Holender pun emocija, zahvalio se crno-belima

Filip Holender pun emocija, zahvalio se crno-belima

POSLE skoro dve godine saradnje, putevi Partizana i Filipa Holendera su se razišli.

FOTO: M. Vukadinović

Povremeni mađarski reprezentativac je pojačao novog prvoligaša te zemlje, Vašaš, a po dolasku u novu sredinu nije zaboravio sve što je sa crno-belima prošao, pa je zahvalnost izrazio putem klupskog sajta kluba iz Humske.

– Koliko god je bilo teško i naporno, jer je u klubu kao što je Partizan konstantan pritisak, bilo mi je prelepo sa jedne strane, i zahvalan sam Bogu na prilici što sam mogao da igram za tako jedan veliki klub i delim svlačionicu sa velikim igračima, sjajnim trenerima, svima kojima je Partizan u srcu. Stoga, želim da pohvalim sve do jednog koji se ne vide, a koji su bili tu, uz nas, koji su mi pomogli, pored svih saigrača i trenera: fizioterapeuti, ekonomi, doktori, svi zaposleni u Sportskom centru “Partizan-Teleoptik”. Za mene je to bilo jedno sjajno životno iskustvo i lep period iza mene – podvukao je ofanzivni vezista.

Tokom pripremnog perioda sa Partizanom delovalo je da će Holender uspeti da se izbori za mesto startera kod Ilije Stolice i da će, samim tim, bilo kakve priče o njegovom transferu biti stopirane.

– Fudbal je igra koja vas u životu vodi na različite strane sveta. Profesionalni sam fudbaler i meni je potrebno da igram, jer se tako svako od nas oseća živim i srećnim. Svako ima svoj put, moj je ovakav i ovako je trebalo da se desi. Želim da što više igram i dajem golove i pomognem ekipi u svemu što nosi fudbal i da pokušam da to, kako smo pobeđivali u Partizanu, sada uradim i na nekom drugom polju, u Mađarskoj, gde sam već bio duži period.

Vašaš je, po njegovim rečima, trenutno idealna sredina za nastavak karijere.

– Videćemo šta donosi ovaj put, ali bio je jedini koji sam mogao i trebalo da izaberem, u ovom trenutku. Još jednom želim da se svima zahvalim. Svi koji me poznaju, znaju koliko sam zahvalan za sve i bio presrećan što sam mogao da sa svim tim ljudima živim i radim. Partizanu, navijačima i igračima želim sreću i verujem i želim da se što pre vrate na prave staze.

Aktuelni trenutak kluba iz Humske je daleko od idealnog, a Filip uverava da će bez obzira na rezultate, uspehe ili neuspehe Partizan ostati urezan u njegovom srcu.

– Verujem da, šta god je trenutno, sve će doći na svoje mesto. Nadam se, navijam i uvek ću dolaziti na stadion sa svojom porodicom, kad god budem u prilici, i to je nešto što će ostati tako do kraja mog života. Još jednom hvala i napred Partizan – zaključio je Holender.

BEZ SASTANKA U HUMSKOJ

MNOGO se poslednjih dana pričalo o eventualnoj smeni Ilije Stolice, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa i on će sa klupe predvoditi ekipu u četvrtak protiv AEK u Larnaki, u okviru prvog meča trećeg kola kvalifikacija Lige Evrope.

Sastanka tim povodom juče nije bilo na stadionu, a prilično je izvesno da ga neće biti ni danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije