in

FIFA IZBACILA LEGENDU HOLANDIJE IZ FUDBALA! Slao neprimerene fotografije i

Bilo je jasno da će legendarni holandski fudbaler, potom član uprave FK Ajaks, Mark Overmars (48) posle priznavanja krivice za nedoličan odnos prema koleginicama u čuvenom amsterdamskom klubu snositi posledice. Danas su one i obelodanjene.

FOTO: EPA

Kako je saopštila FIFA, Overmars narednih godinu dana neće moći nigde na svetu da se bavi fudbalskim aktivnostima.

Ova suspenzija i nije iznenađenje ako se uzme u obzir šta je nekada brzonogi igrač radio ženama koje su ga okruživale na poslu.

Overmars – skandal koji je potresao holandski fudbal

Klupko o užasnom ponašanju čuvenog holandskog fudbalera dodatno je odmotano posle izjava čak 11 žena koje su u razgovoru za portal “NRC” otkrile sve detalje Overmarsovih bahanalija, ali i dodale da Mark nije jedini koji se vulagrno i neprimereno odnosio prema zaposlenim damama na “Johan Krojf areni”.

Jedna od onih koje su pokazale prstom na Overmarsa (identiteti svih sagovornica portala “NRC” skriveni su za javnost) istakla je da bi sve počinjalo komplimentima o izgledu i oblačenju, da bi zatim u privatnim prepiskama doskorašnji sportski direktor Ajaksa pozivao na privatne sastanke. Overmarsove grozote išle su toliko daleko da je iz toaleta u klupskim prostorijama slao slike polnog organa nekadašnjim koleginicama.

– Mi smo imali uvid u razgovore na “Vocap” aplikaciji i videli smo poruke i fotografije koje imaju direktne konotacije sa seksualnim sugestijama. Čak i one žene koje su se žalile bile su ignorisane od strane ljudi u vrhu kluba – piše u tekstu portala “NRC”.

Mark Overmars/Foto: EPA

Inače, Overmars, koji je oženjen i ima dvojicu sinova, prihvatio je krivicu i priznao da je prešao granicu. A te radnje odvijale su se duže vreme. Neke od oštećenih žena kažu čak i godinama. Tek pretprošlog decembra klupko je počelo da se odmotava.

Ipak, osvajač Lige šampiona 1995. sa Ajaksom, nije jedini koji je učestvovao u neprimerenim radnjama. Jedna od žena koja je odlučila da istupi, istakla je da određeni procenat muškaraca u velikanu iz Amsterdama podrugljivim i seksističkim komentarima baca ljagu na ime kluba.

– Radi se o ogromnoj moći u ovim odnosima. Ako sve to ne prihvatiš, vrlo brzo odeš. Seksizam je u kulturi ovog kluba – istakla je jedna od sagovornica portala “NRC”.

VELIKA KARIJERA

OVERMARS, koji je posle otkrivanja skandala podneo ostavku na mesto sportskog direktora Ajaksa, imao je veliku karijeru. Za Holandiju je u 86 mečeva postigao 17 golova, a sa “kopljanicima” i Arsenalom osvojio je deset trofeja.

ZVALI GA “NAPALjENI ROĐAK”

ŽENE koje su pričale za portal “NRC” istakle su da se Overmars često ponašao kao osobenjak, dosta vremena provodio sam u kancelariji, a imao je nadimak “napaljeni rođak”. Međutim, kada bi se pojavio u društvu, krenuo bi sa lascivnim komplimentima i brzo započinjao sa konkretnijim potezima.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije