in

Evo koliko je finansijiski prihodovao Real Madrid prošle sezone

Evo koliko je finansijiski prihodovao Real Madrid prošle sezone

PARA na paru ide. Fudbalski klub Real Madrid “šampion” je po zaradi ostvarenoj prošle sezone sa finansijskim prihodom od čak 831 milion evra, prema revizorskoj kući “Dilojt”.

FOTO: Tanjug

“Kraljevi” su, zanimljivo, zadržali tron, iako je Mančester siti imao bolje sportske uspehe, jer je prigrabio trofeje Premijer lige, FA kup i Liga šampiona i zaradili su rekordnih 826 miliona.

Ukupan prihod koji su ostvarili klubovi iz takozvane Lige novca porastao je za 14 odsto na rekordnih 10,5 milijardi evra u odnosu na prethodnu godinu i nivoe pre pandemije. To uključuje rekordne komeracijalne prihode od 4,4 milijarde evra i prihode od utakmica 1,9 milijardi evra. Novac dobijen od emitera i televizijskih kuća porastao je za samo pet odsto, na 4,2 milijarde evra, uglavnom zbog toga što sezona 2022/2023, spada u postojeće cikluse domaćeg emitovanja.

U proseku je 20 klubova imalo prosečan prihod veći od 500 miliona evra. Posle Reala i Sitija, na trećem mestu je Pari Sen Žermen sa 802 miliona evra, Barselona je četvrta sa 800, a peti je Mančester junajted sa 746 miliona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije