in

Zaplenjeno 25 kilograma marihuane, uhapšen vozač

Zaplenjeno 25 kilograma marihuane, uhapšen vozač

– Na taj način presečen je lanac krijumčarenja narkotika iz Crne Gore prema zemljama regiona, saopštila je Uprava policije Crne Gore, čiji su pripadnici u Beranama kontrolom A.S., koji je upravljao vozilom marke „BMW” bjelopoljskih registarskih oznaka, pronašli oko 44 marihuane.

– Uzimajući u obzir pronađenu količinu droge i činjenicu da je vozač vozilom upravljao pod dejstvom psihoaktivnih supstanci pripadnici policije su izvršili detaljan pregled vozila, te su u specijalno izgrađenom spremištu tzv. bunkeru koji se nalazio ispod prednjih sedišta vozila pronašli i oduzeli 23 pakovanja sa sadržajem marihuane ukupne težine oko 25 kilograma – kažu iz policije, koja je o svemu upoznala  državnog tužioca u Višem državnom tužillaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se A.S. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uprava policije

– Službenici Uprave policije će nastaviti i u narednom periodu sprovođenje intenzivnih aktivnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja zloupotrebe svih vrsta narkotika, sa primarnim fokusom na sprečavanje krijumčarenja opojnih droga i prekograničnog kriminala. Tokom januara službenici Uprave policije su u više odvojenih aktivnosti zaplenili ukupno oko 241 kilogram različitih droga i 3.240 komada tableta sa liste opijata, saopštila je policija.