in

UPOZORENJE UPRAVE POLICIJE CRNE GORE: Posle stradanja na drumovima

Ovo je deo dramatičnog apela Uprave policije Crne Gore  koja “skreće pažnju, da u bilo kojoj drugoj državi na svetu pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, usporili vožnju i prilagodili svoje ponašanje u saobraćaju”.

– Posebno zabrinjava veliki broj vozača koji su kontrolisani i zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog toga, još jednom apelujemo na sve vozače, da vozilom upravljaju samo na način koji je bezbedan po njih, njihove saputnike i ostale učesnike u saobraćaju.  Posebno apelujemo na roditelje, da kategoriji mladih vozača (vozači do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbedno i sigurno upravljanje vozilom – kažu iz policije.

Najavljuju da će policijski službenici i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da svojim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, ali još jednom apeluju na sve vozače, da svojim odgovornim ponašanjem i sami doprinesu svojoj i ukupnoj bezbednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posledicama. 

 

PLAV

Da podsetimo, poslednjeg dana prošle godine u Crnoj Gori poginule su četiri osobe. Nakon žene (31) koja je poginula u Podgorici, nadomak Nikšića poginuo je stariji bračni par. U Podgorici je stradao mladić star 17 godina. Nedelju dana ranije, u Plavu su zbog nepažnje poginule četiri mlade osobe…

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije