in

Sve izvesnija brza rekonstrukcija izvršne vlasti u CG

Sve izvesnija brza rekonstrukcija izvršne vlasti u CG

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Milojko Spajić saopštio je da je neminovna rekonstrukcija njegovog kabineta u ovoj godini, smatrajući da u Vladu treba da uđu svi iz parlamentarne većine, a među njima i stranke koalicije “Za budućnost Crne Gore” – Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija.

V.K.

– Ne razumem zašto svakih deset dana moramo da raspravljamo o tome. Ja sam se izjasnio da želim sve konstituente parlamentarne većine u izvršnoj vlasti upravo radi preuzimanja odgovornosti. Mislim da smo na dobrom putu da se to desi – poručio je Spajić.

Jedan od lidera koalicije ZBCG Milan Knežević tvrdi da je rekonstrukcija vlade jedan od temeljnih elemenata sporazuma o vlasti.

– Do rekonstrukcije vlade bi moglo doći već u aprilu ili maju – saopštio je Knežević iako je sporazumom parlamentarne većine decidirano da se to desi do kraja ove godine. – Razgovarali smo sa premijerom Spajićem, moguća je rekonstrukcija. Moguće je da Demokratska narodna partija u aprilu ili maju uđe u vladu na poziciji potpredsednika. Ko će to biti odlučiće organi partije.

Diplomatija

KOALICIJA “Za budućnost Crne Gore” dobila je važna ambasadorska mesta. Toj listi pripale su Srbija, Rusija, Grčka i Kina.

– Mislim da je potpuno prirodno da DNP pripadne pozicija u Moskvi – smatra Milan Knežević.

Predsednik Skupštine Crne Gore i Nove srpske demokratije Andrija Mandić još ranije je nagovestio ulazak Srba u Vladu Milojka Spajića. On je saopštio da su vrlo precizno određena ministarstva koja treba da dobije koalicija “Za budućnost Crne Gore”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije