in

Šćekić jedini zvaničnik Crne Gore koji je čestitao Patrijarhu

Ovo je u svojoj čestitci napisao potpredsednik Vlade Crne Gore, ministar demografije, sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, koji je tako postao jediji zvaninik Crne Gore koji je najveći hrišćanski praznik čestitao i Petrijarhu SPC Porfiriju!

Neka Badnji dan i Božić donesu mir, spokoj i toplinu zapaljenog badnjaka koju nam Hristos daje i u Vitlejemskoj pećini, ali i u svakom našem domu. Neka svetlost koju nam daje predstavlja toplinu mira Božjeg koju je Hristos doneo ovde na svet među svoje vernike. Sećanje na sečenje i loženje badnjaka u detinjstvu donosi toplinu i unosi radost u naša srca i trenutke kada se okupljaju porodice i zajedno slave Božić sa najlepšim verskim običajima i obredima, koji simbolizuju rađanje novog života, dece i djetinjstva, roditeljstva, očinstva i materinstva. Svi ti običaji imaju isti cilj – da se moli, sačuva i uveća porodica. Porodična okupljanja, milosrđe i čin praštanja su vrednosti koje čine ovaj praznik posebnim, kaže se u čestitici potpredsednika Vlade Crne Gore Dragoslava Šćekića, uz iskrenu želju da Božić donese mir među ljudima i dobru volju, toleranciju i čovekoljublje, solidarnost, poštovanje i mir u svetu i sve one vrednosti koje su ključne za izgradnju boljeg društva u kojem se svi osećaju voljenim i podržanim, uz radosni pozdrav – Mir Božiji, Hristos se rodi!

Šćekić je sinoć prisustvovao nalaganju badnjaka sa Episkopom budimljansko-nukđićkim Metodijem, pred katedralnim hramom Eparhije budimljansko-nikšićke manastiru Đurđevi stupovi u Beranama.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike