in

Sada možemo da se okrenemo budućnosti, sa velikim teretom uklonjenim sa leđa

Sada možemo da se okrenemo budućnosti, sa velikim teretom uklonjenim sa leđa

POTPISIVANJEM Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom rešava se jedno od najvažnijih pitanja današnje države Crne Gore, ali i jedna velika borba većinskog dela njenih građana koji su pravoslavni hrišćani pod jurisdikcijom SPC, izjavio je Marko Kovačević, predsednik opštine Nikšić.

Foto V. K.

– Konačno je formalizovana volja naroda sa litija, naroda koji je rekao dosta podelama i oduzimanjima naše baštine i našeg identiteta. Jedina institucija u zemlji koja ima  apsolutnu većinu stanovnika uz sebe jeste Srpska pravoslavna crkva i ispoštovati tu većinu znači otvoriti vrata u budućnost. Ta većina je rekla svoje još 30. avgusta, pobedivši na izborima, uprkos svim neregularnostima koje je na njima sprovodila tadašnja vlast, i neverovatno je da smo morali da čekamo praktično dve godine da se njena volja ispuni. Da se više davalo za pravo antipravoslavnim i antisrpskim grupicama građana nego narodu koji je i na litijama i na izborima koji su organizovani od strane DPS-a, dostojanstveno, mirno, ali snažno i temeljno pokazao svoje opredeljenje da se odbrani Srpska pravoslavna crkva i da dobije ono mesto u ovoj državi koje joj po svemu pripada – rekao je Kovačević. 

– Sada možemo da se okrenemo budućnosti, sa jednim velikim teretom uklonjenim sa leđa Crne Gore. Da radimo na tome da se volja građana ispoštuje i po svim drugim pitanjima. Neka nam je sa srećom današnji datum – poručio je predsednik opštine Nikšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije