in

Sada možemo da se okrenemo budućnosti, sa velikim teretom uklonjenim sa leđa

POTPISIVANJEM Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom rešava se jedno od najvažnijih pitanja današnje države Crne Gore, ali i jedna velika borba većinskog dela njenih građana koji su pravoslavni hrišćani pod jurisdikcijom SPC, izjavio je Marko Kovačević, predsednik opštine Nikšić.

Foto V. K.

– Konačno je formalizovana volja naroda sa litija, naroda koji je rekao dosta podelama i oduzimanjima naše baštine i našeg identiteta. Jedina institucija u zemlji koja ima  apsolutnu većinu stanovnika uz sebe jeste Srpska pravoslavna crkva i ispoštovati tu većinu znači otvoriti vrata u budućnost. Ta većina je rekla svoje još 30. avgusta, pobedivši na izborima, uprkos svim neregularnostima koje je na njima sprovodila tadašnja vlast, i neverovatno je da smo morali da čekamo praktično dve godine da se njena volja ispuni. Da se više davalo za pravo antipravoslavnim i antisrpskim grupicama građana nego narodu koji je i na litijama i na izborima koji su organizovani od strane DPS-a, dostojanstveno, mirno, ali snažno i temeljno pokazao svoje opredeljenje da se odbrani Srpska pravoslavna crkva i da dobije ono mesto u ovoj državi koje joj po svemu pripada – rekao je Kovačević. 

– Sada možemo da se okrenemo budućnosti, sa jednim velikim teretom uklonjenim sa leđa Crne Gore. Da radimo na tome da se volja građana ispoštuje i po svim drugim pitanjima. Neka nam je sa srećom današnji datum – poručio je predsednik opštine Nikšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije