in

Prema ASK bivši državni funkcioneri CG prekršili zakon

BIVŠI premijer Dritan Abazović i još šest ministara iz njegove vlade odlukom Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) odgovaraće pred Sudom za prekršaje jer su tri meseca obavljali funkcije u Vladi dok im je tekao i poslanički mandat.

Foto: V. Kadić

Tako će se pred sudom pored tadašnjeg predsednika Vlade naći i ministri Filip Adžić, Dragoslav Šćekić, Admir Adrović, Ervin Ibrahimović, Vladimir Joković i Ana Novaković Đurović.

Agencija za sprečavanje korupce je utvrdila da su prekršili zakon na način što su nakon parlamentarnih izbora uz ministarsku obavljali i poslaničku funkciju. Bivši premijer Abazović je više puta tvrdio da mu je dok je bio premijer mirovala poslanička funkcija što ASK nije prihvatio.

– Agencija je utvrdila, na osnovu dopisa iz Skupštine Crne Gore, da je Dritan Abazović 27. jula 2022. uz funkciju predsednika Vlade počeo da obavlja i funkciju poslanika u Skupštini CG kada mu je verifikovan mandat i da nije podneo ostavku na jednu od javnih funkcija u roku od 30 dana – objavila je Agencija za sprečavanje korupcije na svom sajtu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije