in

POSLEDNJI UDARAC DIKTATORSKOM DPS REŽIMU: Stevan Katić proglasio pobedu u Herceg Novom

NOSILAC liste “Ni lijevo, ni desno – pravac Novi”, demokrata Stevan Katić, proglasio je večeras pobedu na lokalnim izborima u Herceg Novom.

Foto arhiva

Katić je rekao da “Demokratska partija socijalista nestaje sa političke scene”, prenele su podgoričke ”Vijesti”.

 – Neka se raduje Herceg Novi i čitava Crna Gora – rekao je Katić.

Prethodno je lider Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio da je prema projekcijama te stranke, koalicija “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi” osvojila 37,8 odsto glasova, odnosno 10 mandata.

– DPS je u odnosu na rezultat iz 2017. pala za 30 odsto i ima ispod 3.000 birača u ovom trenutku i to je ključna poruka koju je Herceg Novi poslao – kazao je Milaćić.

Rekao je da je koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke osvojila 19,81 odsto glasova ili sedam mandata, koalicija “Evropski tim za Herceg Novi” okupljena oko DPS 19,1 odsto, odnosno šest mandata, Prava Crna Gora 5,1 odsto odnosno jedan i dva mandata, Novska lista sedam mandata i URA 8,13 odsto, odnosno dva mandata.

On je kazao da je ovaj rezulatat očekivan i da su to bile projekcije Demokrata.

– Rezulatat je veći kad vididte protiv čega smo se borili, od centara moći, organizovanih grupa, i sve te prljave kampanje”, kazao je Katić.

Istakao je da je Herceg Novi zadao “poslednji udarac diktatorskom režimu”.

Aktuelnu vladajuću koaliciju čine Demokrate, DF, Novska lista i SNP. Predsednik Opštine je Stevan Katić, dok je na čelu Skupštine Nikola Samardžić, obojica članovi Demokrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije