in

POSLE MILA – DANIJEL: Jedini kandidat za izbor predsednika DPS već počeo kampanju

ODLASKOM neprikosnovenog lidera Demokratske partije socijalista, Mila Đukanovića sa čela stranke ostala je neizvesna budućnost za tu partiju, koja nakon serije poraza na lokalnim, parlamentarnim i predsedničkim izborima treba da se “preobuče” u novo ruho. Glavni odbor DPS-a za v. d. predsednika postavio je šefa kluba poslanika te partije u Skupštini Crne Gore Danijela Živkovića, koji je jedini kandidat za predsednika stranke o čemu će se odlučivati 28. januara na partijskom kongresu.

DPS

– Jedan od najmarkantnijih ljudi srednje, mlade generacije je Živković, i ubeđen sam da smo napravili dobar potez i izbor, koji će biti impuls rehabilitaciji poverenja koje je posustalo 30. avgusta 2020. godine – kazao je pred odlazak sa čela partije Milo Đukanović.

Živković je već krenuo u kampanju za stranačkog prvaka, šaljući poruke da će DPS opet postati najjača politička snaga u Crnoj Gori, odajući priznanje svom ideologu Đukanoviću.

Biografija

DANIJEL Živković je rođen 15. avgusta 1987. godine u Pljevljima. Završio je Pravni fakultet i specijalizirao na ustavno-pravno političkom smeru. Svoje radno iskustvo započeo je kao pripravnik u Opštini Pljevlja, nastavio u Rudniku uglja. Bio je odbornik u SO Pljevlja od 2014, predsednik odborničkog kluba DPS-a, SD-a i BS-a Pljevalja, a od 2017. poslanik u Skupštini Crne Gore.

– Imali smo privilegiju da na čelu DPS-a bude čovek koji je harizmatičan, sa autoritetom i koji je radom i delima pokazao da zaslužuje da bude na čelu partije 25 godina. Nije jednostavno naslediti čoveka koji će ostati upisan zlatnim slovima u istoriju Crne Gore. Njemu dugujemo zahvalnost za sve ono što je dobro urađeno u našoj državi – poručuje sa stranačkih skupova Živković.

Za četiri mesta potpredsednika Demokratske partije socijalista kandidovalo se šest članova te stranke: Ivan Vuković, Abaz Dizdarević, Jevto Eraković, Dušan Raičević, Elvir Zvrko i Aleksandra Vuković Kuč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije