in

Poražavajući podaci Uprave policije u Pljevljima

Od 29. decembra prošle godine do danas u Pljevljima je sankcionisano 18 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, od čega je 11 vozača lišeno slobode.

Foto: Uprava policije

Podatak da  je za kratko vreme lišeno slobode 11 vozača ne bi bio toliko alarmantan da većina od sankcionisanih ne spada u kategoriju mlađih vozača, ispod 24 godine, i da je kod većine utvrđeno da su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Da li su narkotike donosili iz drugih sredina ili su kupovali u Pljevljima najmanje je bitno, zapanjujuće je da sve više mladih koristi psihoaktivne supstance i da što hitnije treba po tom pitanju nešto raditi.

Inače iz Uprave policije je saopšteno da je na crnogorskim putevima tokom 2023. godine život direktno izgubilo 77 osoba, čime je, kako navode u Upravi policije, postavljen crni rekord u odnosu na prethodne godine. Takođe, za 11 meseci 2023. godine, zaključno sa 30. novembrom, dogodile su se i 6.052 saobraćajne nezgode u kojima su teško povređene 534 osobe, a lakše je povređeno 2.345 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije