in

Policija traži nesavesne građane koji su izazvali požar

Policija traži nesavesne građane koji su izazvali požar

POLICIJA u Bijelom Polju i Mojkovcu preduzima intenzivne aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti pojedinaca u odnosu na šumske požare, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore nakon niza požara na teritorijama ove dve opštine.

M. SEKULOVIĆ

– Od 21. marta registrovano je 16 prijava požara na području opštine Bijelo Polje. U 11 predmeta formiranih po prijavama građana u kojima je utvrđeno da se radi o neznatnoj materijalnoj šteti u kojima je požarom zahvaćeno nisko rastinje, šiblje, suva trava, lišće, nadležno državno tužilaštvo se izjasnilo da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnih dela čije se gonjenje preduzima putem službene dužnosti. U pet predmeta formiranih po prijavama građana postupanje je u toku, gde će se nakon dobijanja nalaza veštaka protivpožarne struke, nadležno državno tužilaštvo izjasniti o kvalifikaciji krivičnih dela – kažu iz Uprave policije Crne Gore.

U Mojkovcu policijski službenici u saradnji sa tužilaštvom preduzimaju mere i radnje u cilju otkrivanja nesavesnih građana koji su prouzrokovali požar veće razmere u Prošćenskim planinama, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Durmitor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije