in

Pismom mu saopštio šta je dogovorila skupštinska većina

JEDAN od lidera DF-a Andrija Mandić obavestio je predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da je skupštinska većina predložila Miodraga Lekića za mandatara za sastav nove vlade.

Foto: V. K.

Pismo Mandića prenosimo integralno:  

“Obaveštavam Vas da su političke stranke, pobednice izbora 2020. godine, Nova srpska demokratija, Demokratska Crna Gora, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena reformska akcija, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, CIVIS i Demos, postigle politički dogovor da mandatar za sastav nove Vlade bude g. Miodrag Lekić. Sa tom odlukom su sve pobrojane stranke, pojedinačno, na današnjoj konferenciji za novinare, upoznale domaću i međunarodnu javnost. Tim dogovorom, omogućeno je da se izabere demokratska i legitimna Vlada jer za to postoji saglasnost svih nas koji činimo apsolutnu većinu u Parlamentu, čime su se stekli uslovi da se, u skladu sa Ustavom, mandat za sastav sledeće Vlade poveri g. Miodragu Lekiću.

Želim da Vas obavestim da su razgovori parlamentarne većine bili veoma uspešni i da smo u dosadašnjem radu daleko odmakli u saglasnosti vezano za program i sastav nove Vlade, kao i u pripremi koalicionog ugovora kojeg ćemo zaključiti neposredno pre njenog izbora u Parlamentu.

Vašim današnjim davanjem mandata, stvorila bi se neophodna osnova za konsolidaciju društva i efikasni odgovor na socioekonomsku krizu koja je zahvatila čitav evropski kontinent, pa i našu državu, kao i na bezbednosne izazove i probleme koji u dugom vremenskom roku potresaju zemlju.

Očekujem da ćete postupiti isto kao i u slučaju izbora prethodne vlade i pokazati dužnu efikasnost kako bi se nova Vlada  u izuzetno kratkom roku posvetila životnim prioritetima Crne Gore.”

BONUS VIDEO: MIODRAG LEKIĆ – Ovo je velika čast, dogovor je demant da većina nije spremna da konstituiše vlast

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije