in

Pelet kasni, ulice kao nakon rata a predsednik sadi drveće

Predsednik Rajko Kovačević pokušava da skrene pažnju sa nesposobnosti lokalne vlasti na čijem je čelu, koja u zadnjem vremenskom periodu nije realizovala nijedan kapitalni projekat, tvrde iz SNP-a.

M.Drobnjak

Sadnjom zimzelenog drveta ispred spomenika palim borcima na Stražici, koji do danas još nije u potpunosti rekonstruisan, iznajmljeni predsednik Opštine iz redova DPS-a građanima Pljevalja priča o ekologiji i navodno poboljšanom ekološkom stanju u Pljevljima, kažu iz Socijalističke narodne partije, Opštinski odbor Pljevlja.

Oni ističu da ovom izjavom Rajko Kovačević pokušava da skrene pažnju sa nesposobnosti lokalne vlasti na čijem je čelu, koja u zadnjem vremenskom periodu nije realizovala nijedan kapitalni projekat.

-Građani Pljevalja žive u gradu u kojem ulice izgledaju kao da je ratno stanje. Oštećuju im se i uništavaju vozila zbog katastrofalnog stanja ulica, pa su prinuđeni da izdvajaju značajna novčana sredstva za popravku svojih automobila. Zbog katastrofalnog stanja ulica ugrožena je i bezbednost učesnika u saobraćaju na užem gradskom području, kaži iz SNP-a i dodaju da dok se predsednik hvali milionskim budžetom, građani Pljevalja ne vide nikakav pomak u realizaciji kapitalnih projekata. U XXI vijeku, Pljevljaci nemaju ispravnu vodu za piće.

-Grejna sezona je skoro počela, a sa isporukom peleta se značajno kasni. Od raspisanog tendera za popravku krovnih pokrivača na pojedinim zgradama, nije bilo ništa. Slično je i sa obećanim termo fasadama iako je novac za njihovu realizaciju dobijen od UNDP-a. Gdje je, ili gdje će završiti, ne znamo, kažu iz SNP-a.

Oni napominju da lokalna samouprava ne planira da preduzme mere kako bi smanjila nezaposlenost te stvorila uslove da mladi ostaju da žive i rade u Pljevljima.

-Očigledno da je sadašnja lokalna vlast svesna da joj se bliži kraj vladavine pa jeftinim trikovima pokušava ublažiti svoj poraz na predstojećim lokalnim izborima, zaključuju iz  OO SNP Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije