in

Opština Bijelo Polje obeležila Dan opštine i oslobođenja

Opština Bijelo Polje obeležila Dan opštine i oslobođenja

DAN oslobođenja Bijelog Polja, ovenčan slavom rodoljublja, podseća, obavezuje i putokazuje, nepobedivoj ideji građanske koncepcije, da su mir, tolerancija i nadnacionalna svest, zalog prošlosti i stubovi evropske budućnosti. 

Foto Opština Bijelo Polje

Ovo je danas povodom Dana Opštine i dana oslobođenja Bijelog Polja na svečanoj sednici Skupštine opštine kazao predsednik Opštine Petar Smolović, čestitajući građanima 78 godina od oslobođenja Bijelog Polja.

– Svi mi sa dubokim pijetetom poštujemo ovaj dan kao simbol zajedničkog žrtvovanja tokom narodnooslobodilačke borbe, kada su doprinos jednako dali pripadnici svih nacionalnosti i veroispovesti, ne štedeći svoje živote za mir i slobodu – kazao je Solović.

On je istakao da i i pored nedovoljnog razumevanja za projekte na kojim počiva perspektiva severa Crne Gore od strane Vlade, uz maksimalni napor i angažovanje, lokalna samouprava je i u protekloj godini postigla zavidne rezultate.

– Domaćinski smo poslovali trudeći se da unapredimo sve oblasti u centar stavljajući zadovoljstvo građana kao rezultatu svih naših napora. Zato smo i zavredili poverenje građana da nastavimo voditi grad u narednom periodu još marljivije i senzibilnije – kazao je Smolović.

Predsednik Skupštine opštine Ernad Suljević čestitao je Dan opštine Bijelo Polje i podsetio na 3. januar najznačajniji datum u bogatoj istoriji grada. Da je današnji dan prožet iskrenim ponosom i dužnim poštovanjem prema precima, koji su svoje živote utkali u slobodu našeg grada.

– I danas, kao i tada, sećanjem na sve one koji su dali živote za slobodu koju baštinimo u svojoj državi, Crnoj Gori, činimo to sa pijetetom i poštovanjem, ali i obavezom čuvanja od zaborava, između ostalog i kulturom sećanja kako to danas radimo – kazao je Suljević.

Na svečanoj sednici uručeno je i najveće opštinsko priznanje, Nagrada “3. Januar” direktoru Opšte bolnice dr Kenanu Eroviću i Fudbalskom klubu “Jedinstvo”, koji je ovih dana obeležio 100 godina postojanja.

Pre početka svečane sednice SO, delegacije Opštine, boračkih organizacija i političkih partija položile su vence na Spomenik palim borcima i biste narodnih heroja, povodom Dana opštine Bijelo Polje i Dana oslobođenja. Počast narodnim herojima, koji su nosili barjak slobodarstva i bili primjer hrabrosti i časti, odala je delegacija Opštine, članovi UBNOR-a i antifašista, delegacija OBNOR-a, članovi boračkih organizacija iz Podgorice, Berana i Prijepolja, kao i predstavnici političkih partija.

BONUS VIDEO – MOST BUDUĆNOSTI I SPAJANjA SRBIJE I CRNE GORE: Igor Mirović, na otvaranju Srpske kuće u Beranama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije