in

NIKŠIĆANI DANAS DOBIJAJU NOVU VLAST: U rodnom gradu Mila Đukanovića sve spremno za konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta

NIKŠIĆANI danas ispraćaju u prošlost dugogodišnju vladavinu Demokratske partije socijalista.

Foto V. K.

Konstitutivna sednica lokalnog parlamenta počeće u 10 sati, i na njoj će biti izabran šef lokalnog parlamenta, a potom i gradonačelnik. Predstavnici pobedničkih koalicija “Za budućnost Nikšića”, “Mir je naša nacija” i URA, koji su minulih dana, nakon izbora održanih 14. marta, pregovarali o formiranju nove vlasti drže u tajnosti imena budućeg predsednika skupštine i opštine, poručujući da će izborna volja biti ispoštovana.

Dugogodišnja vladavina DPS-a u rodnom gradu predsednika države Mila Đukanovića ostaće upamćena po tome što je Nikšić “pojela” tranzicija, da su mnoge fabrike zatvorene, građani dovedeni do bede i siromaštva, dok je najveća, Železara, kojom gazduju Turci, na respiratorima.

– Pregovori oko konstituisanja nove vlasti tekli su u konstruktivnoj atmosferi, a dogovor će biti postignut tako da se izbegnu svi neželjeni scenariji. Ne želimo da se neke stvari koje smo imali prilike da vidimo u drugim opštinama, gde smo zajedno formirali vlast, ponove u Nikšiću, tako da ćemo imati celovit i stabilan dogovor koji će nam pružiti priliku da upravljamo Nikšićem kako jedna vlast treba da upravlja – kaže Marko Kovačević, kandidat za gradonačelnika iz Demokratskog fronta.

Nezvanično saznajemo da je odlazeći gradonačelnik Milutin Simović naredio da se uoči današnje sednice lokalnog parlamenta ispred zgrade SO posade lale u žutoj i crvenoj boji, koje simbolizuju državnu zastavu!

– Paranoja. Posadićemo i mi sa tri boje – kažu Nikšićani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije