in

NAJGORE VESTI ZA CRNU GORU: Medojević upozorava

LIDER Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević kazao je da je 2023. godina bila ključna za njega, a za Crnu Goru je zaključio da propada, jer nema kapaciteta za pozitivnu demokratsku tranziciju.

Foto: Printscreen/TV Prva

– Posle duge, hrabre, žestoke, bespoštedne borbe za demokratsku tranziciju društva, koju sam počeo 1988. godine (pre 35 godina) i progona, stigmatizacije, demonizacije i permanentnih napora DPS mafijaškog režima da me diskredituje i eliminiše, i fizički i sa političke scene, mogu izvesti lični, profesionalni, ali i istorijski zaključak: Crna Gora nema kapaciteta za pozitivnu demokratsku tranziciju – stava je Medojević.

On dalje kaže da je duga i loša Đukanovićeva vladavina iskvarila narod, a da su korupcija i kriminal postali deo našeg novog “sistema vrednosti” i nova “tradicija” koja se prenosi sa generacije na generaciju. Medojević podseća i na Đukanoviću rečenicu: “Moraćete se navići na neku novu Crnu Goru”, kojom je bivši predsednik te države na neki čudan način ukazao da je do tih promena i došlo.

Medojević navodi i da je za četvoročlanu porodicu sa dvoje maloletne đece, linija siromaštva 450 evra, a tolika je i minimalna zarada i minimalna penzija, prenosi “Borba”.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije