in

NA SASLUŠANJE ZOVU MILOVIĆA, ŠARANOVIĆA I NIŠIĆEVU

NA SASLUŠANJE ZOVU MILOVIĆA, ŠARANOVIĆA I NIŠIĆEVU

ODBOR za rodnu ravnopravnost zakazao je za 25. mart kontrolno saslušanje ministra pravde Andreja Milovića, ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, na temu “Zaštita i podrška ženama žrtvama nasilja i nasilja u porodici”.

Skupština CG

Članovi skupštinskog odbora jednoglasno su podržali predlog da se na sednici u martu, zbog sve češćih slučajeva nasilja u porodici, saslušaju ministri.  Predsednica tog skupštinskog tela, Jelenka Andrić, podsetila je na veliki broj slučajeva nasilja  i na presuda Višeg suda u Podgorici, kojom je na 12 godina zatvora prvostepeno osuđen Dalibor Nikolić, jer je 2022. godine trudnu suprugu Zimritu Nerdu satima brutalno tukao palicom i šakama nakon čega je preminula.

-Ovo kontrolno saslušanje je neophodno, evo nedavno je donšena presuda koja je uzburkala javno mnjenje, a smatram da naš Odbor mora da pruži podršku žrtvama nasilja, ne samo ženama, nego i deci koje su takođe žrtve – kazala je Andrićeva.
U slučaju Nikolića, koji je pomenut na sednici Odbora, tužilaštvo  je zahtevalo maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo, ali je sud procenio da je reč o nasilju u porodici i da Nikolić “nije nameravao” da ubije svoju suprugu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije