in

MINISTAR “ŠUROVAO” S ŠARIĆEM? U “drugom poluvremenu” saslušanja Šuković nastavio da optužuje Milovića

MINISTAR “ŠUROVAO” S ŠARIĆEM? U “drugom poluvremenu” saslušanja Šuković nastavio da optužuje Milovića

SASLUŠANjE ministra pravde Andreja Milovića, šefa Specijalnog policijskog odeljenja Predraga Šukovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića na sednici Odbra za bezbednost i odbranu koje je obavljeno iza očiju javnosti u takozvanoj gluvoj sobi imalo je “drugo poluvreme”. “Rat” između Šukovića i Milovića kulminirao je kada je šef SPO saopštio datume, imena i detalje Milovićevih susreta sa više navodnih pripadnika organizovanih kriminalnih grupa iz Berana, Bijelog Polja i grupom Darka Šarića.

V.K.

Među njima ima i osuđivanih kriminalaca ili se protiv njih vode istrage za krivična dela. Priča se da je Šuković sve to “overio” fotografijama. Milović je kritikovan što je u jednom hotelu na severu Crne Gore prisustvovao slavi Aranđelovdana i da je od stotinu gostiju bilo i bezbednosno interesantnih lica. Ministar pravde je nekoliko sati ranije, na otvorenoj sednici, rekao da se ne sastaje po jazbinama nego po lokalima “transparentno sa svim ljudima”.

Šuković je u “gluvoj sobi” saopštio da je M. M. navodno Milovićeva devojka bezbednosno interesantna osoba koja je navodno imala konekciju sa osobama iz kriminalnog miljea, uključujući i sa jednim šefom organizovane kriminalne grupe, koji je danas pokojni. Ona je bila na plavoj Interpolovoj poternici koju je raspisala Crna Gora kako bi policija ušla u trag osobama iz kriminalnog sveta, a navodno su bili u vezi sa njom. Šef SPO je na otvorenoj sednici odbora kazao da je Milović, pre nego je postao ministar, tražio preko bivšeg v. d. šefa policije, Nikole Terzića da se M. M. skine sa liste bezbednosno interesantnih lica, a da je Šuković to odbio.

Čamgoz

BINALI Čamgoz je saslušan nedavno u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici povodom korišćenja falsifikovanih dokumenata 2022.godine. On je negirao krivicu. Nakon odluke da ne bude izručen Ankari, u Crnoj Gori Čamgoz je osumnjičen za više krivičnih dela. Turska ga potražuje zbog sumnje stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja ubistva. Zvanična Podgorica je odbila da ga izruči zbog zdravstvenog stanja ali i etničkog porekla (Kurd) zbog kojeg bi, kako sumnjaju, mogao biti dodatno ugrožen.

Na odboru za bezbednost i odbranu otvorilo se pitanje sudbine turskog državljanina Binali Čamgoza. Ministar pravde Andrej Milović ostao je kategoričan da njegovog izručenja Turskoj neće biti. To je dan kasnije izazvalo reakciju predsednika Crne Gore Jakova Milatovića koji je kritikovao odluku Vlade da Čamgoz ne bude izručen turskim vlastima. On je saopštio da je tim povodom razočaran.

– Mislim da smo time poslali dve loše poruke: prva je da je Crna Gora bezbedna destinacija za kriminalce, a druga da ne verujemo zemlji za koju govorimo da nam je strateški partner, a to je Republika Turska. I mislim da su to bile pogrešne odluke – izjavio je Milatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije