in

“Mene stalno napadaju da Vučić nečim ovde upravlja, ja takve stvari smatram neozbiljnim i odbacujem ih”

“Mene stalno napadaju da Vučić nečim ovde upravlja, ja takve stvari smatram neozbiljnim i odbacujem ih”

PREMIJER Dritan Abazović i intervjuu Vijestima dotakao se i teme zbog koje ga mnogi prozivaju a to je dobar i korektan odnos sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Foto R. Koprivica

Abazović je rekao i da neozbiljnim smatra ocene, koje tumači kao napade, da predsednik Srbije upravlja bilo čim u Crnoj Gori, dodajući da je njegov odnos sa Aleksandrom Vučićem, kao i sa drugim zvaničnicima u regionu, korektan i prijateljski.

„Mene stalno napadaju da Vučić nečim ovde upravlja, ja takve stvari odbacujem, smatram ih neozbiljnim. Moj odnos sa Vučićem je vrlo korektan, prijateljski. Moj odnos sa drugim ljudim u regionu je isto takav. Sa nekim baš prijateljski, sa nekima korektan, ali ni sa jednim premijerom ili predsjednikom u regionu ne postoji nikakav zastoj u komunikaciji. Mislim da je obaveza premijera Crne Gore, ko god on bio da baštini dobre odnose sa ljudima koji su u regionu. Da li se nama sviđa neka politička opcija u regionu, to nije naše pitanje i pitanje za naše građane. Mi imamo suverenu vlast, poštujemo druge na isto takav način i to je to“, kazao je Abazović.

Abazović smatra da je sva priča u vezi sa Vučićem u  kontekstu stvaranja nekog negativnog političkog narativa u odnosu na njega lično. 

„Želim da budem korektan, mislim da moramo da pričamo činjenično, a ne o onome što je naša percepcija. Kada je reč o medijskoj sceni, problem su naši medijski zakoni, regulativa. Ako neko hoće da kaže da mi sa Republikom Srbijom treba da imamo loše odnose, samo zato što to ne odgovara Milu Đukanoviću, ja to ne prihvatam kao dobru stvar za Crnu Goru“, kazao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije