in

Lažno prijavljivanje i ometanje policije

U ROŽAJAMA je policija uhaspsila J.M. (31) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivično delo lažno prijavljivanje, a njegovog rođaka M.M. (44) zbog sumnje da je izvršio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. 

Foto: M. Sekulović

Policija je, 7. januara uočila kretanje dva vozila na magistralnom putu iz pravca Dračenovca koja su se, kako bi izbegli kontrolu, uputila alternativnim putem, nakon čega su se u jednom trenutku razdvojili.

– Nakon kraće potere, a nakon što je na više znakova za zaustavljanje odbio da se zaustavi, vozač koji je upravljao vozilom „BMV“ se zaustavio, a potom naglo nastavio kretanje iz pravca iz kojeg je došao. On je prilikom bekstva oštetio policijsko vozilo, porušio žičanu ogradu i drvene stubove – kažu iz policije koja je utvrdila da je vozilom upravljao M.M., koji je lociran i doveden u službene prostorije.

Tom prilikom je izjavio da on nije upravljao vozilom već njegov rođak J.M.

J.M. je juče u policiji izjavio da je on upravljao vozilom „BMV“, čime je počinio krivično delo lažno prijavljivanje. M.M. sumnjiči za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. 

Vozilo „BMV“  je oduzeto od strane službenika policije i biće predmet provera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije