in

“Ko kaže da je tajno? Potpisan je ispred 30 ljudi”

“Ko kaže da je tajno? Potpisan je ispred 30 ljudi”

PREMIJER Dritan Abazović kazao je na konferenciji za medije povodom 100 dana rada Vlade da su svi prioriteti iz ekspozea završeni ili su pri kraju.

Foto Vlada CG

“Svi prioriteti su realizovani ili su pri samom kraju za 100 dana. Politički prioriteti u 100 dana su realizovali. Sada ćemo da se okrenemo evropskom putu”, kazao je Abazović.

Odgovorio je i na prozivke da je evropski put Crne Gore zapostavljen.

Temeljni ugovor nije potpisan tajno

Na pitanje zašto je ugovor sa SPC potpisan na tajan način, Abazović je kazao da to nije tačno.

“Temeljni ugovor nije potpisan tajno. Potpisan je ispred 30 ljudi. Nisu pozvani mediji, bili su obavešteni kada je ta procedura završena. O Temeljnom ugovoru se priča posljednjih 10 godina, a poslednjih dana intenzivno”, kazao je Abazović.

Kazao je da nije tačno da je rekao da je dezinormacija da 3. avgust datum potpisivanja.

“Ja 31.jula nijesam imao informaciju kada će biti potpisan. Mislio sam da će to biti 6. avgusta ili 14. uoči dolaska patrijaha u Herceg Novi. To što je neko hteo sukobe taj dan, da baci senku na svečan dan pa im planovi poremećeni, ja sam zadovoljan i srećan”, naveo je Abazović.

Podsećamo, predsednica Skupštine Danijela Đurović sazvala je za 19. avgust vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će se glasati o nepoverenju Vladi.

Inicijativu za izglasacanje nepoverenja Vladi podneli su klubovi poslanika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske i Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca, nakon što je potpisan Temeljni ugovor države sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Temeljni ugovor su u sredu, bez najave i prisustva medija, potpisali Abazović i patrijarh SPC Porfirije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije