in

Idemo na izbore pa neka nam građani sude, mi nemamo nikakav strah

Idemo na izbore pa neka nam građani sude, mi nemamo nikakav strah

JEDAN od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da izražava sumnju da je neko ko nema izborni cenzus, a ko je odbio deset resora u novoj vladi “ili uzeo pare, ili je ucenjen zbog nekih krivičnih gonjena, snimaka, šverca cigareta, oružja…”.

Foto: V.K.

Knežević je novinarima nakon sastanka lidera parlamentarne većine sa mandatarom Miodragom Lekićem poručio da je jasno da je postojala namera od početka da se ne postigne dogovor i da Lekić ne bude premijer.

“Izražavam sumnju da je neko odbijanjem deset resora, a nema cenzus, što su potvrdili izbori u Podgorici, ili uzeo pare ili je ucijenjen od nekih krivičnih gonjena, snimaka, šverca cigareta, oružja… Demokratski front nije uzeo pare, niti je imao dilove sa biznismenima ili tajkunima”, kazao je Knežević. 

On je rekao da zato “možemo samostalno da donesemo odluku i da pred građanima Crne Gore kažemo da ovo nije slučajno urađeno, i da je ovđe jasna namjera od početka bila da neko nije želio dogovor i nije želio da Lekić bude izabran za predsjednika Vlade”.

Ocenio je da je tokom pregovora izložen najpošteniji predlog koji “nije zabeležen u istoriji parlamentarizma”.

“Da dvije stranke koje nemaju cenzus od 20 ministarstva dobiju deset. Da dobiju čitav bezbjednosni sektor, Ministarstvo vanjskih poslova i da dominantno dobiju sve što su imali u Vladi, osim mjesta predsjednika vlade. U čemu je problem morate da pitate njih a ne DF”, kazao je Knežević.

On je najavio da će inicirati politički dijalog da dođe do objedinjavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora.

“Pa neka građani Crne Gore sude o svima nama. Mi nemamo nikakav strah, jer smo sve radili javno”, poručio je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije