in

Đukanović je ovim činom pokazao nedemokratski karakter, samovolju i autokratski manir

Iz GP URA je saopšteno da su “Demokrate rušenjem 43. Vlade vratili mehanizam odlučivanja o daljim političkim procesima u državi u ruke Milu Đukanoviću”.

Foto: Jutjub/Skupština Crne Gore

– Ispostavlja se da su Demokrate na ovaj način želeli samo opstrukciju, zaslepljeni patološkom mržnjom prema URI i njenom lideru Dritanu Abazoviću. Podsećanje radi građana – URA je nudila rekonstrukciju 43. Vlade, što su Demokrate odbacile vrativši na taj način mehanizam u ruke Đukanoviću. Uzgred, Demokrate su opstruirale pregovore o novoj vladi izbegavajući da za sedam sastanaka donesemo konkretna rešenja i sa svojim besmislenim zahtevima minirale čitav proces. Nesporna je činjenica i da Miodrag Lekić ima podršku URE za novog mandatara jer je Predsedništvo taj predlog juče potvrdilo na glasanju, ali i donelo odluku da se ne potpisuje bilo kakav dokument do konačnog dogovora i preciziranja svih stvari. Đukanović je ovim činom pokazao nedemokratski karakter, samovolju i autokratski manir, jer Ustavom i zakonima nije predviđeno da se za imenovanje mandatara Vlade potpisi moraju skupiti. Bez potpisa poslanika određeni su gotovo svi mandatari vlada u Crnoj Gori- navode iz URA-e.

Ističu da je u ovom trenutku najvažnija stvar za i dalje aktuelni sastav parlamenta jeste da se postigne konsenzus oko izbora Sudskog saveta i sudija Ustavnog suda kako zbog “EU puta Crne Gore”, tako i zbog regularnosti izbornih procesa koji slede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije