in

“DONEĆU IH DIREKT ĐUKANOVIĆU” Šok prepiska trese Crnu Goru

“DONEĆU IH DIREKT ĐUKANOVIĆU” Šok prepiska trese Crnu Goru

VOĐA kavačkog klana Radoje Zvicer kao i pripadnici tog klana kupovali su glasove i agitovali za Demokratsku partiju socijalista uoči parlamentarnih izbora 2020. godine, a taj Kotoranin poručivao je da će spiskove “doneti direkt Milu (Đukanoviću)”, proizilazi iz prepiske koju objavljuju Vijesti.

Foto: Arhiva Novosti/MUP

Kako se navodi u objavljenim transkriptima u kojoj navodno razgovaraju vođa Kavčana i odbegli policajac Ljubo Milović, tvrdi se da će DPS-u biti usko na izborima jer su na suprotnoj strani odbegli biznismen Duško Knežević, nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović kao i blaženopočivši mitropolit Amfilohije.

Iz objavljenih transkripata se navodi i da su navodno spiskove trebalo da daju bivšem GST-u Milivoju Katniću, koga je tadašnja opozicija da je deo Kavačkog klana. Govori se i o monstruoznim planovima gde bi Zvicer spremio svoje huligane da budu u Crnoj Gori uoči proglašenja, a nastavak prepiske je još monstruozniji.

Pritvorenik Mario Milošević, koji važi za bliskog saradnika vođe Kavčana, kako pišu Vijesti, imao je komunikaciju sa Zvicerom gde je govorio o kupovini ličnih karata ali i gde je prepričao svoj razgovor sa Vidojem Stanišićem, koji je i tada bio u pritvoru.

“Pita me Vidoje – brate, kako ćemo protiv boga? Reko’, napravićemo crkvu neđe kad pobijemo ove. Kaže – uz tebe sam”…

Prepisku sa Miloševićem i spiskove glasača za koje je on garantovao Zvicer je prosledio Miloviću uz komentar:

“Vidoje stari Srbin”…

Dan ranije, Vijesti su takođe objavile kako je navodni šef kavačkog klana imao i hobi političkog analitičara, te je komentarisao činjenicu da je DPS izgubio izbore, i zalelekao nad Crnom Gorom.

Zvicer, naime, zvuči kao pravi opozicionar i tvrdi – da su ti lopovi iz i oko DPS-a radili svoj posao a ne još krali pare za lične karte bilo bi dobro. Tada je Zvicer, prema pisanju Vijesti, aktivno učestvovao u organizaciji protesta ispred Cetinjskog manastira, prvom skupu DPS-a kao opozicije.

Libertas pres

U transkriptima se navodi da i da bi isterao Muslimane iz države jer nisu bili zadovoljni glasanjem ali i da bi za predsednijka trebalo izabrati novinara Darka Šukovića.

Tokom razgovora o rezultatu izbora sa Milovićem, šef kavčana govori da mu je žao države, ali da se “sada sve menja”…

– Je*em im majku svima! Ma oni su nas satirali, to znamo ja i ti. Ne može gu*ica na dve stolice, jer propane. Što je najgore, nas opozicija napada da smo režim, mi smo od režima videli napade svake vrste. E sad ćes da vidiš kako će ovi novi da čuvaju mafiju. Je*em im sve. Nisu dali ljudima za bonove. Ja zovem za Bar 2-3h lk da se uzme, ovi se javljaju dva dana pre. Nema, kaže, rastrgla opozicija sve… Oni vatromete pripremaju. Pa ovo su prvi izbori đe je opozicija široke ruke bila… Ovog maloumnika od sina mi dao da pišem s njim. Sve je ovo zbog Acove bolesti. Sramota je ovo velika, hapse Duška Roganovića čija kuća im je završavala više glasova od Brana. Mogu da pričam do ujutro… Ne znaju oni što je srbadija, evo ih posle tačno 100g – piše Zvicer, prenose Vijesti.

“Majko sveta što se napravi od države, gde si Slavko Peroviću ima li te“

U prepiskama se navodi i da će premijer Albanije ali i nekadašnji premijer lažne države Kosovo Edi Rama i Hašim Tači ići kod Dritana Abazovića.

– Nije sve tu izgubljeno, ali znaju sad koliko su jaki. Pa ovo je sve crkva… Njima niko ne treba, izdali su nam državu… Sve im je*em i da im je malo. Đe si Slavko Peroviću ima li te? – pita Zvicer, prenose Vijesti.

Govoreći o skupu na Cetinju, na kom se proslavio Bane, unuk narodnoga heroja, navodni pripadnici Kavčana šalju muziku sa protesta i pesmu Marka Perkovića Tompsona, gde Milović pita Zvicera zna li Bojnu čavoglave.

– Kako ne znam, to nam je himna. To ti je pevao za Gotovinu – odgovara mu Zvicer, prenose Vijesti.

Zvicer nakon izbora konstatuje da se Abazović sada za sve pita, a onda od Milovića traži potvrdu – da je lideru Građanskog pokreta URA pretio jedan od njihovih poznanika…

“Je li tačno da je poručivao Dritanu… ‘Star sam i tvoju glavu ću poneti sa mnom”…

Milović ga tada obaveštava da Abazović gostuje uživo, a Zvicer pita “na koji je program ta drtina”.

Potom s njim deli informaciju da su tom političaru brat i sestra u Srbiji…

– Evo gledam ove. Sve im se Dritan pita – piše on…

(Vijesti/BORBA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije