in

“Zažaliće što su probali da te izbace, obaraćeš rekorde”

“Zažaliće što su probali da te izbace, obaraćeš rekorde”

PREDSEDNIK Vučić se danas, govoreći na konferenciji posle Samita lidera zemalja Otvorenog Balkana, zahvalio premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću, iako mu zbog toga možda mogu zameriti u Crnoj Gori.

Foto: Printscreen/Pink

– On je donosio vrlo teške odluke. Za 100 dana rada Vlade je učinio više nego njegovi prethodnici – rekao je Vučić, a potom poručio novinarima da lideri kasne na ručak, i da je spremio odlično vino za svoje goste.

Ipak, premijer Albanije Edi Rama je rešio da “ukrade” još malo vremena, pa je imao poruku za Dritana Abazovića koja je nasmejala sve prisutne.

– Video sam nekoliko premijera koji su ostali u mandatu duže kada su “otpisani” nego kada su stupili na dužnost. Ja mislim da će on obarati rekorde, i siguran sam da će njegovi protivnici zažaliti što su ga izbacivali, pošto bi ga lakše izbacili da to nisu uradili – rekao je on kroz smeh.

Podsećamo, Abazović je danas prokomentarisao danas postignut dogovor parlamentarne većine u Crnoj Gori, i rekao da je potpisivanje Temeljnog ugovora važna stvar za pomirenje u regionu, i da je on premijer koji donosi teške odluke.

– Ukoliko budem i dalje premijer, i dalje ću donositi teške odluke, ali one koje će voditi ovome što vidimo danas. A to je da menjamo lice i naličje Balkana. Ako nova većina odluči da budem premijer, dobro. Ako ne, nastaviću da radim sa neke druge pozicije, ili čak i iz opozicije – rekao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije