in

Za Srbe i srpsku decu na Kosovu i Metohiji, nema mira ni za najradosniji hrišćanski praznik Božić

Za Srbe i srpsku decu na Kosovu i Metohiji, nema mira ni za najradosniji hrišćanski praznik Božić

PREDSEDNIK Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas u Gračanici da, nažalost, za Srbe i srpsku decu na Kosovu i Metohiji, nema mira ni za najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Foto: Printskrin/Kosovo onlajn

 – Nije bilo mira ni juče na Badnji dan, nije bilo ni ranom zorom kada je napadnut još jedan mladić u opštini Klokot. Danas smo posetili Stefana i Miloša i poželeli im brz oporavak i da se što pre vrate domovina – rekao je Rakić.

Rakiće je danas zajedno sa gradonačelnikom Štrpca i potpredsednikom Srpske liste Daliborom Jevtićem posetio srpske dečake koji su ranjeni juče u Gostovuši i tom prilikom istakao da su Srbi na Kosovu i Metohiji svih ovoh godina ugnjetavani.

 – Na sve načine su pokušali da nas proteraju sa ovih prostora. Imam poruku za sve one koji ne žele Srbe na ovim prostorima. Decu vam nećemo zaboraviti nikada i nikada vam nećemo oprositi ovo što ste juče uradili. Pozivam sve nadležne organe, pre svega međunarodnu zajednicu i Kfor da pojačaju svoje prisustvo i da ne pomažu saopštenjima i osudama, već tako što će na terenu pokazati da im je zaista stalo da zaštite Srbe i ostali nevećinski živalj koji živi ovde – poručio je Rakić.

On je dodao da na današnji najradosniji hrišćanski praznik Božić ne bi da kaže ništa više sem:

 – Mir Božiji, Hristos se rodi -.

BONUS VIDEO:

SRBI ČEKAJU BOŽIĆ: Badnje veče u Velikoj Hoči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije