in

Vojislav Šešelj o špijunskim namerama Zapada

Vojislav Šešelj o špijunskim namerama Zapada

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj komentarisao je zahtev nekoliko zapadnih država koje su nameravale da pošalju svoje vojne atašee u inspekciju oružja, oruđa i brojnog stanja u kasarnama u Novom Pazaru i Raški.

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Hteli su da špijuniraju i naravno da im to ne smemo dozvoliti. Oni su imali plan da provere stanje srpske vojske koja mora biti spremna da priskoči u pomoć Srbima sa Kosova i Metohije u slučaju napada ROSU – kazao je Šešelj.

Lider radikala takođe je komentarisao i izjavu specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabriela Eskobara da “Srbija mora da zaboravi da je Kosovo Srbija”.

Eskobar lupeta gluposti. Amerika nastavlja svoju antisrpsku politiku u pogledu priznavanja lažne države Kosovo – izjavio je Vojislav Šešelj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je juče da je postojao zahtev stranih vojnih atašea da obiđu srpske kasarne u Raški i Novom Pazaru.

– Kao vrhovni komandant odbio sam taj zahtev. Tamo mogu da uđu predstavnici nadležnih organa Republike Srbije, uz odobrenje vrhovnog komandanta. Nisam bio voljan to da dozvolim. Možda kada budemo organizovali neki slet, sada to nije njihov posao da gledaju šta imamo – kazao je Vučić.

Marija Zaharova odgovorila Eskobaru

Podsećamo, portparol ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Rusija nikad neće zaboraviti da je Kosovo Srbija.

“Nikad”, napisala je Zaharova u objavi uz zastave Rusije i Srbije na svom Telegram nalogu.

(Alo/S. R.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije