in

Svakako da će to uticati na naše odnose

Svakako da će to uticati na naše odnose

AKO mislite da smo oduševljeni odlukama Crne Gore i nekih drugih – svakako da nismo i to. I svakako da to utiče na odnose koje imamo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući postupak crnogorske vlasti, koja je glasala za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope.

Printscreen

-Ako mislite da smo zadovoljni, nismo. Bilo bi glupo, bilo bi nenormalno, bili bismo neodgovorni i neozbiljni ukoliko bismo sebi rekli: “Ma nema veze, sve je to divno…” Jer mogli ste biti i uzdržani. Juče je biti uzdržan bilo isto kao i da ste glasali za prijem Kosova. Isto. Mogli ste bar malo pažnje da pokažete prema Srbiji. A niste hteli ni to, ne biste li se dodvorili onima za koje mislite da vas ili čuvaju na vlasti ili da vam pomažu. Ok. Nije to problem, zato od njih očekujte i pomoć i nagrade, ali to ne očekujte od nas. Mi smo mali, mi ne možemo da vam pomognemo ni odmognemo ništa, samo nemojte da očekujete od nas da budemo kuče koje će da plezi pred vama i da vas moli za milost svaki put i još govorimo kako smo mnogo zadovoljni kad nam jednu kosku bacite.

Podsetimo, sedam država članica je bilo protiv (Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Kipar, Španija i Mađarska), dok je pet bilo uzdržano (Grčka, Slovačka, Moldavija, Ukrajina i BiH). Jermenija nije glasala. 

Naša delegacije je odmah nakon glasanja napustila salu, uz izjavu da će Srbija preispitati modele daljeg učešća u organizaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije