in

Sastanak sa ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije Slavjankom Petrovskom

Sastanak sa ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije Slavjankom Petrovskom

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije Slavjankom Petrovskom, koja u sastavu delegacije te zemlje boravi u Srbiji povodom Prvog međunarodnog sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“.

Foto: Ministarstvo

Ministar Stefanović istakao je ovom prilikom značaj saradnje i solidarnosti za razvoj celog regiona i prevladavanje svih izazova koji su pred nama. On je naveo da su sve vidljiviji rezultati, ali i neophodnost inicijative kakva je „Otvoreni Balkan“, čiji je idejni kreator bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Foto: Ministarstvo

Ministarka Petrovska izrazila je zadovoljstvo što je, pored prisustva sajmu „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ tokom boravka u Srbiji, imala priliku za prvi bilateralni susret sa ministrom Stefanovićem i saglasila se sa njim da inicijativa „Otvoreni Balkan“ već daje realne učinke, koji doprinose boljem kvalitetu života svih ljudi na našim prostorima. 

Foto: Ministarstvo

Stefanović i Petrovska su na današnjem sastanku razmatrali konkretne modalitete unapređenja saradnje u oblasti odbrane dveju zemalja, uključujući vojno-vojnu i vojnoekonomsku saradnju. Oni su se saglasili da je dosadašnji nivo saradnje dobar, posebno u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga (BMTF), ali da postoji prostor za njen dalji razvoj i izrazili opredeljenost obe strane da zajednički rade na tome.

BONUS VIDEO:

VINSKA VIZIJA OTVORENOG BALKANA: Predsednik Vučić i lideri regiona otvorili sajam vina u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije