in

Safari

Safari

DOKUMENTARNI film “Sarajevo safari”, u kojem slovenački režiser i scenarista Miran Zupanič iznosi gnusne laži bez ijednog dokaza – da su Srbi tokom rata bogatim strancima omogućavali da sa položaja Vojske RS pucaju u građane – nastavak je perfidnog plana satanizacije srpskog naroda. I novi pokušaj da se Srbima udari etiketa agresora koji proganja Bošnjake.

Novosti

Ono što je zapadna propaganda radila devedesetih, tokom otvorenog lova na Srbe, sad se oživljava u sarajevskoj kuhinji, uz pečat “janeza”. Koliko su zle namere autora “Safarija”, pokazuje i to da čak ni haški mrzitelji Srba nisu uspeli da se sete ovako monstruoznih optužbi kada su krenuli da srpskom narodu udaraju žig zločinaca, a pre svih njihovim liderima Radovanu Karadžiću i generalu Ratku Mladiću. Da je slučajno neki musliman u snu spomenuo “safari” u Sarajevu, toga bi sigurno bilo u već napumpanim optužnicama.

Nakon četvrt veka od kraja rata pojedincima u Sarajevu i Sloveniji javio se “safari” u snu. A činjenice su sledeće: pre rata u Sarajevu je živelo više od 150.000 Srba. Tokom rata ubijeno ih je skoro 3.000, a gotovo 1.700 ih je teško ranjeno, navedeno je u izveštaju Nezavisne međunarodne komisije, koja se bavila stradanjem sarajevskih Srba od 1991. do 1995. Komisija, formirana po nalogu Vlade RS, navela je da je u Sarajevu bilo 211 logora i mesta u kojima su bili zatočeni Srbi, kao i da je prijavljeno oko 800 naših sunarodnika koji su nestali sa područja Sarajeva, a koje je bilo pod kontrolom SDA.

Jedini “safari”, na kojem su ubijani civili organizovan je svakodnevno tokom rata na Igmanu i u Tarčinu, gde su Srbi iz logora dovoženi da kopaju tunele, a onda ubijani. I mnoga tela ubijenih na tom “sarajevskom safariju” nikada nisu pronađena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije