in

REIS POZVAO NA VAKCINACIJU: Muslimani u četvrtak obeležavaju Ramazanski bajram, Sead Nasufović uputio važnu poruku vernicima

MUSLIMANSKI vernici u četvrtak proslavljaju Ramazanski bajram, jedan od najvećih praznika u islamu, kojim se obeležava kraj jednomesečnog posta tokom koji su vernici proveli u molitvi i uzdržavanju od jela, pića i grešnih misli.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović

Čestitku povodom praznika uputio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

– Iskreno želim da Ramazanski bajram dočekate i provedete u spokoju, zadovoljstvu i uverenju da u Republici Srbiji i njenim državnim organima imate dobronamernog partnera, uvek spremnog za rešavanje svih pitanja na dobro Republike Srbije i svih njenih građana.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović poručio je u bajramskoj poslanici da se “na kraju meseca Ramazana, kao i u životu raduju samo oni koji su ga iskoristili onako kako mu priliči i iskreno se kajući za sve propuste”.

Nasufović je i izrazio očekivanja da će u narednom periodu još veći broj vernika da primi vakcinu protiv kovida.

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Mevlud Dudić kazao je u bajramskoj poruci vernicima da ih je prethodni mesec “učio milosti, praštanju, dobročinstvu, toleranciji, lepom moralu, solidarnosti i osećaju za druge”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije