in

Poseta premijerke Kosovu i Metohiji je veoma značajna

Poseta premijerke Kosovu i Metohiji je veoma značajna

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da će u ponedeljak, 5. septembra, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić obići sever Kosova i Metohije i istakao da je to veoma značajna i važna poseta.

Foto: Tanjug

– Predsednica Vlade Srbije je na vreme i u skladu sa svim propisima Sporazuma o zvaničnim posetama najavila posetu i mi očekujemo realizaciju te posete u ponedeljak – rekao je Petković prilikom posete Sajmu vina “Otvoreni Balkan”.

On je dodao da narod na severu Kosova i Metohije “sa nestrpljenjem očekuje da vidi našu predsednicu”.

– Naši ljudi vole prisustvo države Srbije na prostoru Kosova i Metohije, gde na kraju krajeva Vlada Srbije, uz posebnu ličnu inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ulaže, čini mi se, najviše novca u poslednjih 30-40 godina. Ima mnogo toga što ćemo i videti i posetiti – rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju najavio je da će premijerka i on posetiti mesta od Duhovne akademije, preko Multimedijalnog centra, pa do poljoprivrednih gazdinstava i porodica koje žive na Kosovu i Metohiji.

– Ovo je značajna i važna poseta koja ide u pravcu poruke predsednice Vlade Republike Srbije da sačuvamo mir i stabilnost, jer samo tako možemo da gradimo našu budućnost – poručio je Petković.

BONUS VIDEO – REPORTERI “NOVOSTI” U POSETI VISOKIM DEČANIMA: Manastir koji deli sudbinu svog naroda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije