in

Pomagao svima, čak i onima koji nisu tražili pomoć

Pomagao svima, čak i onima koji nisu tražili pomoć

NEKADAŠNjI dugogodišnji direktor Savezne uprave carina i funkcioner Socijalističke partije Srbije Mihalj Kertes (75) sahranjen je danas na Gradskom groblju Bačkoj Palanci, u prisustvu mnogobrojnih građana, prijatelja i poštovalaca koji su došli da odaju poslednju počast čoveku koji je, posebno u svom rodnom mestu, ostao upamćen po tome što je, dok je obavljao visoke dužnosti, pomogao svakom kome je pomoć bila potrebna ali i po teškim posledicama koje je trpeo nakon smene vlasti, krajem prošlog veka.

Z. Grumić

Pored kovčega postavljenog ispred kapele, u dugom mimohodu, reči utehe supruzi Mirjani, kćerkama Dragani i Sanji, unuci Ani i zetu Dejanu uputili su nekadašnje kolege i politički saradnici među kojima i Radovan Pankov, predstavnici Uprave carine, potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica i generalni sekretar pokrajinskog parlamenta Nikola Banjac, predsednik bačkopalanačke opštine Branislav Šušnica i brojni sugrađani.

Pre nego što je lafet s kovčegom krenuo, uz zvuke Mihaljeve omiljene pesme „Osam tamburaša s Petrovaradina“, u ime porodice se od svog oca oprostila kći Sanja Kertes.

– Nosićemo s ponosom tvoje ime i prezime na usnama, dok smo živi. Jer mi nemamo čega da se stidimo – rekla je ona i zahvalila svima koji su proteklih teških dana bolesti njenog oca bili uz porodicu na bilo koji način.

Svi u Palanci a i mnogo šire znaju, dodala je ona, da Mihalj Kertes nije odbio nikoga ko je od njega tražio pomoć.

– Svima koji su mu se obratili, ako je mogao, pomogao je. Pomagao je i onima koji nisu tražili pomoć – kazala je Kertesova kći.

Svom sugrađaninu Braci zahvalila je i Milka Milošev za veliku pomoć kada je njena porodica bila u nevolji a reči zahvalnosti uputio je i jedan od starijih članova porodice Beriša sa Kosova i Metohije.

– Naš drug Keki je mojoj porodici izašao u susret i to ćemo pamtiti dok smo živi – poručio je Beriša.

Porodica je, zbog primene mera zaštite od kovida, odlučila da ne bude tradicionalne daće nakon pogreba a novac za tu namenu biće uplaćen Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije