in

Pokret socijalista poziva da se uskrati podrška MKS i donese zakon o stranim agentima

Pokret socijalista poziva da se uskrati podrška MKS i donese zakon o stranim agentima

POKRET socijalista pozvao je danas političku i stručnu javnost naše zemlje da pruži podršku inicijativi da Srbija treba da prati primer SAD-a i uskrati podršku Međunarodnom krivičnom sudu i Rimskom statutu.

Foto EPA

– Srbija deli vašingtonsku viziju i razloge za odbijanje jurisdikcije ovog od mnogih država nepriznatog tela u čiju objektivnost se sumnja pre svega zbog dvojnih standarda, sukoba interesa i nekompetentnosti sudija – navode iz PS.

Oni ističu da isto kao što Vašington ne želi da nacionalni interesi SAD-a budu ugroženi priznavanjem ovog nad državnog mehanizma tako i Beograd treba da vodi računa o svojim interesima i prati primer Bele kuće.

– Ali, osim ove pozitivne prakse Amerike iz međunarodnog prava, Pokret socijalista smatra da treba da pratimo i druge dobre primere američkog zakonodavstva kao što je zakon o registrovanju stranih agenata – piše u saopštenju Pokreta socijalista.

– Ova demokratska tekovina doprinosi boljem razumevanju razloga osnivanja, delovanja i ciljeva društveno-političkih organizacija i pojedinaca koji za svoj rad primaju novac iz inostranstva – zaključuju iz Pokreta socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA – Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije